Marokko, fjerde kjøredag og hviledag, som også ble kjøredag.

Det var faktisk ganske kjølig når vi startet, sikkert godt under 20 grader, men det endret seg fort. Vi begynner jo å komme et ganske godt stykke sørøst i Marokko, dagens mål er å komme til Erg Chabbi, en liten flik av Sahara, sanddyner i nærheten av Merzouga. Veiene er fine, vi velger en “snarvei” som Anders har kjørt før og som skal være en fin grusvei. Som så mange andre steder vi har kjørt er nå veien utbedret eller under utbedring så det blir noen omkjøringer. Et sted dukket det plutselig opp en sandfelle, dyp tørr puddersand og vi fikk en liten utfordring. Bare ett knall og fall var bare flaks. Men denne sanden var så løs og dyp at det heldigvis ikke ble noen skader. Vi prøvde å finne skygge under trær når vi stoppet og da vi stoppet under et tre for å spise medbragt lunsj ble vi invitert til bakhagen til ett av husene der. De var raskt ute med tepper og puter og vi åt lunsj i grønne omgivelser i god skygge. Barna fikk ballonger og litt godteri, far sjøl fikk resten av maten vi ikke åt opp og en liten seddel til takk. Vi stoppet ved en kafé ved siden av en slakter, der prøvde de å loppe oss for penger, det løste seg da en av de lokale oppfattet dette og tok grep. Vi kjørte oppom et krater, velkjent fra en James Bond film og fikk tatt bilder på kanten av stupet. Varmen hadde tatt på, så da vi kom til hotellet var alle klare for å slappe av litt, selv om sanddynene lå fristende og lokket rett utenfor.

Hviledagen startet med at 7 av oss dro på tur til et sted med flere store kunstneriske byggverk. Først en spiral der en kan gå en lang spiraltrapp ned i bakken. Der nede kommer en til tunneler som er gravd i ørkenen for å frakte vann og som har et spredesystem som gir vann til flere steder. Så var det bortom et bygg som skulle visualisere en stjernformasjon, orions belte med omliggende stjerner. Til sist Stairway to Heaven, en trapp som er bygget midt i ørkenen. 52 trinn opp, der åt vi medbragt lunsj. Veiene til de forskjellige kunstverkene var tildels vanskelige med flere sandpartier og vi fikk en bratt læringskurve. Alle holdt seg på hjul så vi var fornøyd. På slutten veien dukket det plutselig opp noen unger som absolutt ville vise oss veien ut av stedet vi hadde havnet på, like ved en uttørket elv. Først litt feil losing og så til et sted der det var flere unger som ville hjelpe. Til slutt kom vi oss over og ungene fikk litt penger som takk. Tilbake til hotellet ble det et par timers avslapping før vi hadde lagt opp til kjøring med atv i sanddynene. En times kjøring var bare gøy. Vi fikk med oss solnedgangen også.

Om forfatteren

client-photo-1
Willy Myhre
Willy har lang og variert erfaring som motorsyklist og jobber til daglig som ingeniør i forsvaret. Willy har tjenestegjort i Asia, og er turleder på begge våre turer i India.

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.