12 dager
Varighet
April-Mai
Måned
Marokko
Sted
4
Nivå

Denne offroadturen i det nordafrikanske landet Marokko byr på en natur- og kulturopplevelse av de sjeldne. Vi besøker gamle markeder med et yrende folkeliv i Marrakech, kjører høyt opp i Atlasfjellene med utsikt til snødekte fjelltopper. Naturen er dramatisk, og vi svinger oss nedover trange daler, langs brusende elver og over høye pass.

Kontrasten er stor når vi forlater de høye Atlasfjellene og kjører sydover og ut i utkanten av Sahara. Vi kjører i åpent landskap, forbi og over sanddyner mens vi ser ville kameler i det fjerne. Et av hotellene våre ligger i sanddynene og ett i en oase i midt i ødemarken.

Turen går ca 50% på asfalt og 50 % på grus og sand. Variasjonen er enorm og du opplever noe nytt hver dag.

DATOER 13. – 24. april 2024
PRIS  Fra kr 47 900 pr. person i delt dobbeltrom
INKLUDERT
Fly Oslo – Marokko t/r

Bra hoteller i delt dobbeltrom

Full pensjon, alle måltider

Snacks langs veien

Motorsykkelleie (Honda CRF 250, BMW 310, KTM 390  eller lignende)

Bensin

Følgebil

Norske reiseledere

IKKE INKLUDERT
Visum til Marokko

Reservedeler ved skade forårsaket av sjåfør

Drikke

Tips

Lommepenger

Reiseforsikring

UTSTYR Egen hjelm, kjøreutstyr og regntøy.

 

Les mer om turen i dag for dag programmet

Les mer om turen i dag for dag programmet

Bestill ditt eventyr nå

Vi vil gjerne snakke motorsykkelreiser med deg Kontakt oss

1

Dag 1: Oslo – Marrakech

Vi ankommer Marrakech utpå ettermiddagen. Vi slapper av på hotellet som ligger sentralt i byen og nyter en god middag på kvelden.
2

Dag 2: Marrakech

Etter frokost går vi på sightseeing. Vi opplever folkelivet, går til medinaen (gamlebyen) og tar en lunsj på et koselig sted i på et eldgammelt torg.

På ettermiddagen inspiserer vi motorsyklene og på kvelden tar reiselederen og beskriver mer om eventyret vi skal ut på.

3

Dag 3: Atlasfjellene

I dag kjører vi ut av Marrakech og mot Atlasfjellene. Vi bør ikke kjøre så langt flr vi begynner å se de hvitkledte fjelltoppene. På veien stopper vi og ser på fotavtrykk av dinosaurer før vi tar en lunsj i en grønn lunge i ødemarken. Kjører gjennom et flott kulturlandskap der vi ser hvordan berberne livnærer seg i fruktbare daler. Hotellet vi skal overnatte på ligger ved en liten landsby og har en fantastisk utsikt.
4

Dag 4: Atlasfjellene

Vi fortsetter videre innover Atlasfjellene. Vo kommer nærmere de snøkledte toppene, og kjører over et øde pass på 2600 m. Vi passerer en karakteristisk fjellformasjon som heter Katedralen og spiser en god lunsj på en lokal restaurant. Naturen er dramatisk og vakker når vi kjører gjennom en trang dal til Anergui.
5

Dag 5: Atlasfjellene

I dag er det mange høydepunkter på ruten. Naturen er rå og vill. Vi kjører blant annet en fjellovergang som ble brukt i forbindelse med Paris-Dakar. Fjellformasjonene blir etterhvert myke og dalene dype, og etter herlig kjøring kommer vi til kommer vi til Marokkos svar på Trollstigen. En fantastisk plass! Hotellet byr på svømmebasseng og flott utsikt.
6

Dag 6: Mot Merzouga

Vi forlater fjellene og kjører ut i ødemarken. Vi er i utkanten av Sahara og varmen slår mot oss. Vi kjører opp til et spektakulært platå som ble brukt i innspillingen av James Bond filmen «The Spectre». Herfra har vi en enorm utsikt i alle retninger. Hotellet vi skal bo på ligger helt inntil sanddynene. Kjøringen frem til dette hotellet kommer du aldri til å glemme! I solnedgangen kan de som vill forsøke å svinge seg litt i sanddynene.
7

Dag 7: Motorsykkelopplevelser i området. Avslapning.

I dag bytter vi ikke hotell, men blir på denne resorten en natt til. Den som står tidlig opp vil få oppleve en fantastisk soloppgang over sanddynene i ørkenen. Vi tar en tur ut i ødemarken og ser på ulike installasjoner langt fra allfarvei. Morsom kjøring. Artige installasjoner, blant annet Stairway to Heaven, en trapp som bare avslutter i ingen ting. På kvelden blir det en kameltur i solnedgangen.
8

Dag 8: Langs Sahara

I dag kjører vi vestover i kanten av Sahara. Morsom offroadkjøring mellom kameler og rundt (eller over) sanddyner. Vi overnatter i en liten ørkenlandsby.
9

Dag 9: Til ørkenbyen Zagora

Etter frokost kjører vi videre i utkanten av Saharaørkenen. Man nyter av kjøringen, oaser, utsikten og det man opplever i landsbyene vi beveger oss gjennom. Overnatting i ørkenbyen Zagora som ligger i sørenden av oasedalen Vallee du Draa.
10

Dag 10: Oaser og fjell

Etter en god frokost kjører vi gjennom flere oaser og videre opp i fjellet. Det føles forfriskende etter noen dager i tørt ørkenlandskap. Det er en nytelse å kjøre gjennom den frodige dalen Vallee du Draa for senere å kjøre et stykke på fantastiske, svingete asfaltveier. I dag bor vi i en oase i ødemarken.
11

Dag 11: Via verdensarvbyen Ait Benhaddou tilbake til Marrakech

Dagen starter med offroadkjøring til verdensarvbyen Ait Benhaddou. Vi passerer Ksar Ait Benhaddou, en slags festning som har blitt brukt i flere store filminnspillinger. Derfra kjører vi gjennom en dal som er kjent for alle sine Kasbaher (borger). Videre opp over en fjellovergang på herlige asfaltsvinger tilbake til Marrakech. Her spiser vi en bedre middag på en av Marrakech´ beste restauranter.
12

Dag 12: Marrakech og hjemreise

Vi slapper av etter kjøringen. Den som vil oppleve mer av Marrakech kan gjøre det. Hjemreise utover dagen/kvelden.
Bestill ditt eventyr nå

Vi vil gjerne snakke motorsykkelreiser med deg Kontakt oss

Offroad Marokko

Tur rating

5.00 basert på 4 vurderinger
november 28, 2022

Anbefales! Mye variert kjøring i et enormt landskap, massevis av inntrykk og opplevelser hver dag. Du møter og opplever masse trivelige mennesker. Dyktige turledere gjør at du bare kan nyte hele turen uten bekymring.

februar 22, 2023

Denne turen har det meste. Fine grus og asfaltveier, ørken, høye fjell, fantastisk natur og spennende kultur. Godt organisert tur med stødig og trygg navigering på endeløse sletter. En tur som passer for alle som ønsker å oppleve noe som er “litt annerledes”.

februar 26, 2023

En morsom og MC tur i variert og utfordrende terreng. En flott og sjelden mulighet å kunne kjøre MC i til dels vanskelig terreng i Sahara ørkenen. Mye flott landskap, folk og forskjellige kulturer. Det var en glede å delta på IA’s MC tur med godt opplegg, hyggelig reisefølge og varierende opplevelser.

september 26, 2023

Kjempe fin tur, godt organisert veldig variert terreng, tøft å prøve seg i puddersand, mye mer anstrengende enn man skulle tro.

Veldig flinke guider som tok en utfordring på strak arm

Skriv en vurdering av denne turen

Rating

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.