Attraksjoner

India er en opplevelse!

Et land som påvirker alle sanser og som setter spor og minner i deg for alltid. Det er et land med stor variasjon i landskap. Fra tørre ørkener, frodig jungel, milelange strender til verdens høyeste fjellkjede, Himalaya. Men det som de fleste sitter igjen med etter en reise i India er menneskene, smilene og gjestfriheten.

Du kan få mer informasjon om India her:

Her er noen praktiske opplysninger som det er viktig at du leser turen.

Avstander og transport

India er et stort land med store avstander. Skilting langs veiene, og tog- og bussinformasjon er ofte ikke på engelsk og det benyttes skrifttegn som ikke er forståelige for utlendinger. Ved å reise med Indian Adventures vil alle reiser foregå med norsk guide som kjenner landet og kulturen. All transport vil bli tatt hånd om av våre reiseledere.

Trafikken i India skiller seg sterkt fra vår nordiske trafikkultur og du vil på våre MC turer få en innføring i å kjøre i India. Landet har venstrekjøring og hornet brukes flittig. Den varierende veistandarden fører til at snitthastigheten ligger betydelig under hva vi er vant til fra vestlige land. Våre Royal Enfielder er det perfekte kjøretøy for å oppleve spennende kjøring i et av verdens mest eksotiske land. Som alltid når du er på reise i eksotiske land, kan det bli nødvendig å endre programmet på stedet på grunn av uforutsette omstendigheter.

Påmelding og vilkår for avbestilling

Depositum/ påmeldingsummen er på 6000 Nkr. Denne summen skal være betalt senest 14 dager etter påmelding. Vi sender e-post angående dette. Restbeløpet betales senest 60 dager før respektive reise. Ved påmelding senere en 60 dager før avreise betales hele reisen ved påmelding.

Avbestillingsbeskyttelse

Vi anbefaler at våre reisende tegner noen form for avbestillingsbeskyttelse. IA tilbyr ikke noen avbestillingsbeskyttelse men du kan enkelt tegne en slik forsikring gjennom ditt forsikringsselskap. Eventuelt www.europeiske.no
Bankene har ofte reiseforsikringer og avbestillingsforsikringer knyttet til sine betalingstjenester. Hvis slik beskyttelse ikke er tegnet gjelder våre vanlige avbestillingsregler. Se Reiseforsikring.

Obligatorisk kaskoforsikring på kr 1000 er ikke inkludert. Denne summen betales inn sammen med restbetalingen 60 dager før avreise. Denne forsikringen dekker alle skader på sykkelen, store som små. Ingen egenandel.

Reiseforsikring

Du må selv sørge for å ha en god reiseforsikring som dekker skade, hjemtransport og bagasje!

Force Majeure

Vi vil gjøre vårt ytterste for at bestilte reiser gjennomføres som planlagt eller med nødvendige endringer dersom noe uforutsett skulle oppstå. Dersom ytre omstendigheter (“force majeure”) gjør det umulig å gjennomføre reiseopplegget, medfører det normalt ingen reduksjon i reisens pris.

Motorsykkelturer

Les klassifisering for motorsykkelturer for å finne ut hvilken tur som passer deg.

Antall deltakere

Normalt minimum syv og maksimum 15 deltakere per gruppe i tillegg til norske turlederne.

Forventninger til deltagere

  • At du har en viss erfaring som motorsyklist.
  • At du er forberedt på en opplevelsesreise og ikke en chartertur.
  • At du fungerer i en gruppe og tar hensyn til andre.

Utstyr

Vennligst ta med egen hjelm, kjøreutstyr og regntøy. Pakkeliste blir tilsendt i forkant av informasjonsmøte som normalt avholdes ca. to måneder før reisedato.

Kjekt å ha: En liten lommelykt/hodelykt, Leatherman verktøy, solbriller og drikkeflaske er også kjekt å ha. Vi anbefaler en vanntett bag eller liten ryggsekk som kan stroppes fast på sykkelen til kamera, drikke og lignende. Denne kan også være kjekk på våre fotturer opp i fjellene.

Personlige medisiner mot diaré etter uvant mat, solkrem og myggmiddel bør tas med hjemmefra.

Praktisk informasjon for våre motorsykkel turerKjøring i India: Mesteparten av turen går på asfalterte/delvis asfalterte veier men du bør også være forberedt på en del kjøring på grusvei. Kjøring på indiske veier er spennende. Du bør alltid være oppmerksom på løs grus i svingene, hull og dyr, selv på fine asfalterte veier. Etter litt trening går det fint å kjøre på venstre side av veien. Det som imidlertid særpreger indisk trafikk er fleksibilitet. Til tross for at det kan virke kaotisk så finnes det et system som fungerer. Atferden til fotgjengere og syklister, og hyppig tilstedeværelse av dyr på veien krever betydelig mer oppmerksomhet.

Tips og regler for kjøringen i India blir ivaretatt på informasjonsmøte før vi starter turen.

Førerkort: Alle førere må ha en gyldig motorsykkel førerkort utstedt i hjemlandet. Et internasjonalt førerkort kreves også. Det får du ved å henvende deg til ditt lokale NAF kontor eller Internet: http://www.naf.no/Bilferie/Forbered-bilferien/Internasjonalt-forerkort/

Bagasje: Maksimalvekt på flyet er som oftest 20 kg på innsjekket bagasje i tillegg til 8 kg håndbagasje.

Din bagasje vil bli transportert i følgebil. Ikke pakk for mye – husk: mindre er mer. Fra tid til annen vil vi måtte bære vår egen bagasje over korte avstander til hotellet.

Guidet tur: Mc turer med Indian Adventures er guidedede motorsykkel turer. Dette betyr at vi kjører sammen i en gruppe. Turer på egenhånd er ikke mulig med unntak for enkelte strekninger som det blir informert om de dagene der dette er aktuelt. Tro oss når vi forteller deg at dette er for din egen beskyttelse. Det er ikke noen god opplevelse å kjøre seg bort i et land der du ikke kan språket og der veiskilt er uforståelige.

Helse og vaksiner

Sjekk med ditt lokale helsesenter/lege slik at de kan vurdere situasjonen i forhold til din egen helsetilstand.

Følgende vaksiner bør vurderes:
Hepatitt A og B-vaksine og Tyfoid-vaksine.
Dulkoral drikkevaksine anbefales for å forebygge diaré.

Generelt sett er det god standard på det indiske helseproduktet, spesielt i de større byene, med velutstyrte sykehus og høyt utdannede leger.

Klima

Den beste tiden for reiser i Himalaya er fra april til november.

Mat og hygiene:

Vi forsøker å holde oss til spisesteder med god hygiene, men en god regel er: Kok det, stek det, skrell det eller la det være. På våre turer fra Shimla til Leh har vi med egen kokk og kjøkken.
Du skal ikke drikke vann rett fra springen, men kjøpe vann på flaske med forseglet skrukork. På de fleste steder er det små kiosker der det er mulig å kjøpe mineralvann og frukt og snacks.

Enkeltrom: De fleste stedene vi bor på har en god standard, men noen av dem har ikke mulighet for enkeltrom. Forespørsler om enkeltrom kan derfor ikke innfris alle steder. vil bestrebe oss på å finne gode løsninger for den enkelte som ønsker dette.

Pass- og visum: Visumsøknad vil bli gjennomgått på informasjonsmøte før reisen.
Passet må være gyldig i 3 måneder etter hjemreise.
For andre nasjonaliteter kan det være andre vilkår. Kontakt ambassaden for mer informasjon:
Visum søkes ved å laste ned søknadsskjema fra ambassadens hjemmeside www.indemb.no eller på www.blsindia-norway.com.
Se aktuell informasjon på hjemmesiden.

Embassy of India
Niels Juels g 30, 0244 Oslo

Tlf: 24 11 59 10/24 11 59 22 – Faks 24 11 59 29 (Visa seksjonen)

For spørsmål, kontakt BLS India (samarbeider med den Indiske ambassade om visumsøknader):

BLS International Services Norway
Bygdøy Alle 10

0262 Oslo
Tele : + 4722 55 55 44 Fax: +47 22 55 55 34
email :  info@blsindia-norway.com
website : www.blsindia-norway.com

NB! Husk å oppgi nøyaktig det samme navnet som står i passet ditt når du melder deg på våre reiser. Hvis dette ikke stemmer overens, kan du få problemer ved innsjekking på flyet og innreise til landet.

Sørg for å ha med deg kopier av alle de viktige reise dokumenter som pass, førerkort, reiseforsiktingspapirer og flybilletter dersom det skulle oppstå uforutsette hendelser.

Du har selv ansvaret for å kontrollere at mottatte reisedokumenter stemmer overens med din bestilling.

Religion & språk

Det er et religiøst mangfold i India. Rundt 80 % av befolkningen er hinduer. Muslimer utgjør ca. 14 %, og deretter kommer buddhister, sikher og kristne. Det finnes mange forskjellige etniske grupper, særlig øst i India. Hovedspråket er hindi. India var engelsk koloni til landet fikk sin uavhengighet i 1947. Mange snakker derfor engelsk. Det finnes ytterligere 24 språk som snakkes av én million mennesker eller mer, deriblant urdu, punjabi og tamil.

Strømstyrke

Strømstyrken i India er den samme som i Norge, 220V.

Tidsforskjell

Tidsforskjellen til Norge varierer. Når vi har vintertid, ligger India 4,5 timer foran oss. Når vi har sommertid, ligger India 3,5 timer foran oss (d.v.s. at når klokken er 12.00 her, er den 15.30 i India på sommertid og 16.30 på vintertid).

Valuta og prisnivå

Valutaen i India er Indisk Rupi (INR). Kursen er: 1 NOK = ca. 8,5 Rupi (pr. mai 2015). Sjekk kursen med banken før du reiser, siden den kan variere noe. Det er stort sett ikke mulig å veksle til Rupier i norske banker.

Det finnes et godt utvalg av banker og minibanker i Delhi, og valuta kan veksles på alle internasjonale flyplasser. Det beste er å ha med seg Visa, Mastercard etc. og ta ut kontanter i Delhi. Kontanter er det som fungere best i Himalaya, selv om en del hoteller/restauranter tar kort.

India er et rimelig land hvor man kan gjøre mange gode kjøp. Når du handler i India, er det viktig å huske at pruting er en del av kulturen. I forhold til det som først blir forlangt, skal prisen betydelig ned, gjerne til omkring halvparten. Imidlertid finnes det også en del forretninger der det opereres med faste priser.

Din sikkerhet

Indian Adventures DA er medlem av reisegarantifondet: www.rgf.no

Reisegarantiordningens formål er å sikre kunden som har kjøpt pakkereiser mot tap ved konkurs, akkord eller insolvens hos arrangøren. Kunden er etter loven sikret ved kjøp av pakkereiser dersom arrangøren har stilt garanti i Norge. Fondet betaler således tilbake forskudd som kunden har betalt inn når en reise blir avlyst. Ved reiseavbrudd betales den del av vederlaget som svarer til ikke oppfylt ytelse. Videre dekkes utgifter til opphold og hjemreise dersom hjemreisen er en del av pakketuren. Pakkereisen er regulert av lov om pakkereiser med forskrifter.

Litteratur

Lonely Planet India
India. Av Torbjørn Færøyvik