13 dager
Varighet
Oktober
Måned
Kenya
Sted
3
Nivå

Dette er et offroad eventyr der vi kjører KTM EXC 450 F motorsykler. Vi kjører ut fra Nairobi langs den enorme Rift Valley som gir oss storslagen utsikt. Videre til foten av Mt. Kilimanjaro der vi besøker en nasjonalpark med ville dyr og overnatter i camp med utsikt til Afrikas høyeste fjell på nesten 6000 m.

Lokal guide på turen vil være ei meget erfaren dame som driver en cross og enduroskole for barn og voksne i Kenya.

Ruten er lagt opp med 80/20 offroad og landevei der vi kjører på grusveier/rough roads. Vi vil ha med to lokale guider. Det gir oss mulighet til å tilpasse rutevalget ut fra den enkeltes ferdigheter og hva man ønsker av utfordringer. For eksempel kan det komme muligheter til å kjøre grusveier og se landsbyene rundt et fjell, eller velge å bryne seg på fjellstien eller mangel på sti over fjellet.
Stedene vi bor på har høy standard og ligger flott til ute i naturen.
Turen avsluttes ved Diani Beach. En av Afrikas fineste strender. Her slapper vi av og flyr innenriks tilbake til Nairobi og hjem.

 

DATOER 5. – 17. oktober 2024
PRIS  Fra kr 72 900 pr. person
INKLUDERT
Fly Oslo – Nairobi t/r

 Motorsykler KTM EXC 450 F

 Lokale og norske guider

 Følgebil Toyota Landcruiser som tar bagasjen

 Alle måltider dag de dagene vi kjører motorsykkel og frokost de andre dagene. Frokost og middag på Diani Beach

 Fly evakuerings forsikring

 Off road kjøreutstyr (Valgfritt)

  Game drive og avgift til nasjonalparker

  Motorsykkel transport fra Diani til Nairobi

  MC forsikring som dekker skader opp til 200 USD

 Innenriksfly fra kysten til Nairobi siste dag

IKKE INKLUDERT
Drikke

Tips

Visum til Kenya

 

Les mer om turen i dag for dag programmet

Les mer om turen i dag for dag programmet

Bestill ditt eventyr nå

Vi vil gjerne snakke motorsykkelreiser med deg Kontakt oss

1

Dag 1: Oslo – Nairobi, Kenya

Avreise fra Gardermoen lufthavn, Oslo (alternativt flyplasser i Sverige og Danmark)
2

Dag 2:

Ankomst Nairobi, Kenya. Reiselederne tar deg med til et koselig hotell der vi spiser en sen frokost. Etterpå drar vi og ser på motorsyklene, og mekanikerne hjelper til med å justere syklene slik hver og en vil ha dem. På ettermiddagen tar vi en liten sightseeing i Nairobi før vi vender tilbake til hotellet og slapper av ved svømmebassenget.

3

Dag 3: Nairobi – Kaijado

I dag begynner offroad-eventyret. Vi kjører ut fra Nairobi og kommer ganske fort til den enorme Rift Valley som strekker seg videre inn i Tanzania. Vi kjører langs kanten med flott utsikt og kjører på stier og fine offroadveier opp til hotellet for natten. Den ligger fint til på toppen av et fjell.
4

Dag 4: Kaijado – Amboseli

Etter frokost kjører vi ned fra fjellet på svingete stier inne i skogen. Utover dagen får vi øye på det mektige Mt. Kilimanjaro. Med utsikt til fjellet tar vi lunsj i det fri under skyggen av de store trærne. Her er det mulig at vi ser både sebraer, giraffer og elefanter. Vi overnatter i romslige, fine telt rett ved nasjonalparken. Det er ikke uvanlig at elefanter passer rett forbi. På ettermiddagen tar vi en «game drive» (safari) inn i Amboseli National Park og speider etter ville dyr.  
5

Dag 5: Amboseli – Lake Jipe

Vi kjører ut fra campen på morgenen og kjører videre mot sørøst på varierende veier/stier. Lunsjen tar vi ved på en høyde ved Lake Chala som utgjør en del av stort krater. Den som vil kan gå ned langs en sti og ta seg et bad i det klare vannet. Turen går videre, og vi overnatter på et hotell som ligger på et lite fjell og har fantastisk utsikt 360 grader.
6

Dag 6: Lake Jipe – Taita Hills

Vi merker at det blir varmere jo lavere vi kommer. Vi drar tidlig ut etter frokost og kommer til en flott, frodig fjellformasjon som heter Taita Hills. Vi kjører på svingete veier opp i fjellet som går over til smale stier før vi til slutt er på toppen. Her star vi lunsj med en fantastisk utsikt over landsbyer og frodige trappetrinnsåser. Vi kjører ned igjen fra fjellet og bor i natt på en resort som ligger mellom to store nasjonalparker.
7

Dag 7: Taita Hills

I dag er det hviledag. Eller en kjørertur for å oppdage spennede veier og offroadstier oppe i fjellet for den som vil. «Hva skjer hvis vi kjører opp denne stien? Vi finner det ut!» Her står opplevelsene i kø med flott kjøring og spontane stopper i landsbyer. På ettermiddagen kan man slappe av eller ta en safaritur som starter rett på utsiden av resorten.
8

Dag 8: Taita Hills

I dag er det hviledag. Eller en kjørertur for å oppdage spennede veier og offroadstier oppe i fjellet for den som vil. «Hva skjer hvis vi kjører opp denne stien? Vi finner det ut!» Her står opplevelsene i kø med flott kjøring og spontane stopper i landsbyer. På ettermiddagen kan man slappe av eller ta en safaritur som starter rett på utsiden av resorten.
9

Dag 9: Taita Hills - Diani Beach


I dag skal vi se havet! Vi drar tidlig ut og kjører på både grus, sti, sand og litt asfalt. Langs veien tar vi en stopp i en landsby og tar oss litt drikke og snacks. Det pleier å være stas for både barn og voksne å treffe oss, og de fleste snakker bra engelsk. Vi kjører via Shimba Hills og kommer til slutt til Diani Beach, en av de vakreste strendene i Afrika. Vi tar avskjed med syklene, og støvete og svette kan vi kaste oss ut i det forfriskende havet!
10

Dag 10: Diani Beach

Avslapning. Hvis man vil, kan man dra på båttur og snorkle i det klare vannet, eller fiske om man heller vil det.
11

Dag 11: Diani Beach

Avslapning. Hvis man vil, kan man dra på båttur og snorkle i det klare vannet, eller fiske om man heller vil det.
12

Dag 12: Diani Beach – Nairobi

Ved lunsjtid tar vi innenriksflyet opp til Nairobi. Vi stikker innom offroad-senteret en tur før vi slapper av resten av dagen på et hyggelig hotell. Sent på kvelden går flyet tilbake til Norge.
13

Dag 13: Kenya – Norge

Vi lander i Norge utover dagen med hode og hjerte fullt av minner. Takk for turen!

PS: Vi i Indian Adventures ser stadig etter flere ruter og destinasjoner som kan gjøre opplevelsen annerledes. Forandringer i programmet kan derfor forekomme. Hvis det skjer vil du selvfølgelig bli orientert om det.

Bestill ditt eventyr nå

Vi vil gjerne snakke motorsykkelreiser med deg Kontakt oss

Tur rating

Skriv en vurdering av denne turen

Vis vurderinger på alle språk (3)

Rating

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.