16 dager
Varighet
Februar
Måned
Sri Lanka
Sted
4
Nivå

Sri Lanka er et paradis av de sjeldne! Omringet av det Indiske hav har den  dråpeformede øya både regnskoger, høye fjelltopper, fossefall, teplantasjer, rismarker, gamle byer, ville elefanter og vakre strender. Sri Lanka har alt!

Vakker natur kombinert med Sri Lankas legendariske vennlighet gjør dette til et uforglemmelig feriemål. Motorsykkelturen «Det beste av Sri Lanka på MC» viser deg landets høydepunkter som bla. det majestetiske Sigiriya Rock Fortress, Trinkomalee havn, fjellene i Kandy, Yala National Park med sine leoparder og vakre Mirissa Beach.

DATOER 29. februar – 15. mars 2024
PRIS 59 900 kr inkl. fly tur og retur Oslo – Colombo, Sri Lanka

Passasjer vil få kr. 5000 i avslag.

INKLUDERT
Fly t/r Oslo- Colombo, turistklasse, inkl. alle skatter og avgifter

Overnatting på hotell i delt dobbeltrom

Halv pensjon, frokost og middag hver dag

Kjøretillatelse for Sri Lanka

Snacks, te og kaffe de dagene vi kjører MC

Inngangspenger til severdigheter, sightseeing

Leie av motorsykkel (Royal Enfield) inkl. mekaniker og følgebil

All bensin

Lokal transport: Taxi, motorsykkeltaxi (autorickshaw), sykkeltaxi (sykkelrickshaw)

Norsk reiseleder hvis gruppen er over 6 personer. Ellers engelsktalende guide.

IKKE INKLUDERT
Visum Tips
Drikkevarer Utgifter av personlig art
UTSTYR Egen hjelm, kjøreutstyr og regntøy. Les mer i Praktisk informasjon

Les mer om turen i dag for dag programmet

Les mer om turen i dag for dag programmet

Bestill ditt eventyr nå

Vi vil gjerne snakke motorsykkelreiser med deg Kontakt oss

1

Avreise fra Oslo Lufthavn, Gardermoen

Avreise fra Oslo Lufthavn, Gardermoen.
2

Negombo

Ankomst Colombo, Sri Lanka. Vi blir kjørt til Negombo, en vakker by på Sri Lankas vestkyst. Her nyter vi en herlig dag ved havet.
3

Sigiriya

Etter frokost går vi gjennom programmet for turen før vi setter oss på motorsyklene. Vi kjører langs vestkystens strender og gjennom fiskelandsbyer. Veien går videre på flotte veier innover i landet og vi besøker blant annet grottetempelet i Dambulla. Dagens etappe slutter ved den fantastiske klippeformasjonen og fortet, Sigiriya Rock Fortress. Overnatting på hotell.
4

Trincomalee

I dag venter en tur på motorsyklene til Trincomalee, kjent som verdens dypeste naturhavn. Den ligger på østkysten, og veien hit går gjennom både jungel og åpnere landskap hvor vi vil se både ville elefanter, gjess, påfugler og øgler. I landsbyen Trinco besøker vi et hindutempel som ligger lengst ut på en klippe med fantastisk utsikt. Vi kjører videre til det flotte strandhotellet i Nilaweli.  På kvelden slapper vi av ved havet.
5

Trinkomalee

Etter frokost tar vi en båt ut til den nærliggende øya Pigeon Island. Vannet her er krystallklart og det er fantstisk å snorkle her. Her kan du se småhai, skilpadder og mengder med fargerik fisk mellom korallene. Vi tar lunsjen på øya før vi reiser tilbake til hotellet vårt.
6

Polonnaruwa

I dag går ferden først langs fiskelandsbyer på østkysten.Her har vi iblant stoppet og hjulpet fiskerne med å dra opp garn. En morsom og lærerik opplevelse! Nå forlater vi kysten for en stund og kjører innover i landet på veier langs elver og gjennom jungel. Mot slutten av dagen kommer vi til en vakker innsjø som egentlig er et vannreservoar. Vi tar en stopp og nyter av omgivelsene. Vi overnatter i den eldgamle byen Polonnaruwa.
7

Knucklesfjellene

Dette kommer til å bli en spennende dag! I dag kjører vi på små, herlige veier gjennom jungel og forbi fossefall. Vi kjører mot et utrolig vakkert fjellområde som kalles Knuckles Mountains. Fjellkjeden har dette navnet fordi fjellformasjonene på visse steder ser ut som en knyttet neve. Har vi tid så tar vi et kveldsbad i en elv i nærheten.
8

Kandy

Etter frokost sadler vi opp syklene og kjører mot fjellbyen Kandy, den nest største byen på Sri Lanka. Byen er blant annet kjent for sin Royal Botanical Garden. Vi er høyt oppe og vi kjører gjennom vakre teplantasjer. Når vi er framme har vi mulighet til å se oss litt omkring i byen.
9

Nuwara Eliya

Etter frokost setter vi oss på syklene og kjører på herlige MC-veier mot den lange oppoverbakken mot Nuwara Eliya nær toppen av Sri Lankas høyland. Veien går gjennom gjennom teplantasjer og forbi små tefabrikker med fantastisk utsikt over fosser og fjell. Vi passerer et fossefall som heter Ramboda falls og kommer etterhvert til en tefabrikk der vi blir vist hvordan te fremstilles. Etterpå kan man kjøpe med seg te hjem fra teplatasjen. Området der vi skal bo kalles også «Little England» da det var her britene dro opp for å komme unna varmen i lavlandet.
10

Haputale

I dag skal vi opp på Sri Lankas høyland. Luften er svalere og vegetasjonen annerledes. Vi kjører over Horton plains som ligger så høyt opp vi kommer på denne turen og her tar vi en velfortjent stopp. Veien videre går nedover igjen på svingete veier mot Haputale, en unik plass på Sri Lanka med flott utsikt både til syd, øst og vest. Overnatting i Haputale.
11

Yala

I dag går turen videre nedover igjen og mot kysten og Yala National Park. På veien kjører vi på svingete veier fra høylandet med pinjetrær, til hav og palmer. På veien er det mye spennende å se, og vi kjører blant annet gjennom et område der vi har mulighet til å se ville elefanter langs veien. Vi overnatter i nærheten av nasjonalparken.
12

Safari og videre til stranden Merissa

Etter en tidlig frokost bytter vi ut syklene med 4×4 jeeper og drar på safari. Yala National Park er kjent for et svært variert dyreliv. Her kan vi blant annet se ville elefanter, kanskje leoparder, bjørner, vannbøfler og en rekke fuglearter. Vi sadler igjen opp syklene og legger nå jungelen bak oss og setter nesen mot den lange kystlinjen på det sørlige Sri Lanka og den vakre kystbyen Mirissa. Her skal vi bo i to netter. Å se solnedgangen herfra er fantastisk! Overnatting i hotell på stranden.
13

Merissa

I dag er det hviledag. De som er interessert kan imidlertid bli med på hvalsafari. Merissa er nemlig utgangspunkt for disse turene. Om man vil ta motorsykkelen ligger ikke den historiske byen Galle langt bort, med sitt enorme hollandske fort. På veien ser man noe av det Sri Lanka er kjent for: fiskere som sitter på sine stokker ute i havet og fisker. På ettermiddagen og kvelden slapper vi av på stranden i Merissa.
14

Bopathfalls

I dag starter vi tidlig og tar frokosten på veien. Vi skal kjøre innover i landet og noe opp i høyden igjen. Blant annet passerer vi området der den kjente filmen «The Bridge on the River Kwai» ble spilt inn. Målet for dagen er Bopath falls. Dette er en foss vi skal gå inn til på små stier. Etter et forfriskende bad drar vi tilbake til hotellet og nyter en god middag.
14

Negombo

Etter frokost forbereder vi oss på den siste kjøredagen på turen. Dagens høydepunkter er blant annet kjøring gjennom gummi-, ananas- og krydderplantasjer. Etter at vi er framme i Negomba leverer vi syklene og drar ut på strandhotellet vårt.
15

Slappe av på stranden eller shoppe

I dag kan du enten bare slappe av på stranden eller shoppe litt i Negombo. På kvelden har vi en avskjedsmiddag før vi kjøres ut på flyplassen med minner for livet!
16

Ankomst Norge

Bestill ditt eventyr nå

Vi vil gjerne snakke motorsykkelreiser med deg Kontakt oss

Motorsykkel på Sri Lanka
Motorsykkel på Sri Lanka
Elefant på Sri Lanka

Tur rating

4.00 basert på 1 vurdering
mars 2, 2017

Vakker natur, spennende veier, ville elefanter, verdens beste guide, nydelige sandstrender, skabbete hunder, tuk-tuker.

Skriv en vurdering av denne turen

Rating

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.