14 dager
Varighet
Oktober
Måned
Bhutan
Sted
4
Nivå

Bhutan, også kalt det siste «Shangri-La», ligger i Himalaya mellom Tibet og India. En reise gjennom dette kongedømmet får deg til å tenke at tiden har stått stille. Landet var isolert helt fram til sekstitallet, og TV ble tillatt så sent som i 1999. Bhutan byr på et utrolig vakkert og urørt landskap, og en befolkning som er varm og vennlig. 

Før vi kjører inn i Bhutan får du et annet høydepunkt! Vi drar opp til den vakre indiske fjellandsbyen Darjeeling, verdenskjent for sin te og fantastiske utsikt til verdens tredje høyeste topp, Kanchenjunga, på 8586 moh. Her oppe blir vi med det eldgamle toget «Darjeeling Himalayan Railway» gjennom teplantasjer med utsikt over Himalayakjeden. Sporet ble bygd i 1881 og er på UNESCOs verdensarvsliste. Etter en soloppgang du nok aldri kommer til å glemme, setter vi oss på motorsyklene og kjører mot Bhutan.

De få som har besøkt dette mystiske kongedømmet vil finne en rik, eldgammel Buddhistisk kultur i et fantastisk landskap. Vi kommer til å kjøre hele landet på tvers, fra vest til øst. Vi vil komme til steder der det ikke finnes turister, besøke små landsbyer høyt oppe i dalsidene, hilse på skoleelever og munker, og se bøndene som jobber i trappetrinnsåsene i dette landet som ligger så vakkert til i Himalaya.

En reise til Bhutan gjør deg til en av de få som får erfare et land som verdsetter «Brutto Nasjonal Lykke» høyere enn «Brutto Nasjonal Produkt».

Å oppleve alt dette på en motorsykkel er en drøm! Svingete veier opp til høye pass med fantastisk utsikt til snøkledde Himalayatopper. Gjennom rhododendronskoger og ut på åpne beitemarker. Langs krystallklare elver der vi tar et bad. En mix mellom flotte asfaltveier og grusveier.

Dette er en tur du aldri vil glemme! Velkommen med!

DATOER 25. oktober – 8. november 2024
PRIS  69 900 kr inkl. fly Oslo – Delhi t/r
INKLUDERT
Fly Oslo – Delhi t/r

Innenriks flyreiser fra Delhi – Siliguri (India) og Guwahati (India) – Delhi

Full pensjon

A-klasse hotell i delt dobbeltrom

MC-leie og bensin

Lokal transport i India

Inngangspenger til severdigheter mm

Norsk reiseleder

IKKE INKLUDERT
Visum Tips
Drikkevarer Utgifter av personlig art
UTSTYR Egen hjelm, kjøreutstyr og regntøy. Les mer i Praktisk informasjon

Les mer om turen i dag for dag programmet

Les mer om turen i dag for dag programmet

Bestill ditt eventyr nå

Vi vil gjerne snakke motorsykkelreiser med deg Kontakt oss

1

Oslo - Delhi

Avreise med fly fra Norge til Delhi.
2

Delhi - Darjeeling

Når vi ankommer Delhi flyr vi videre til Siliguri og kjører opp til den vakre fjellbyen Darjeeling, verdenskjent for bla. sin te.
3

Darjeeling

Fra denne byen har vi fantastisk utsikt til verdens 3. høyeste fjelltopp, Kanchenjunga på 8586 m. Vi kommer så til å ta en togreise i området med et gammelt damptog fra 1880-tallet. Vi kjører gjennom teplantasjer og har flott utsikt til Himalaya-fjellene. Vi besøker en teplantasje og lærer mer om hvordan te fremstilles
4

Darjeeling - grensen til Bhutan (180 km)

Etter en soloppgang du aldri kommer til å glemme, begynner motorsykkelturen. Veien svinger seg gjennom irrgrønne teplantasjer i dalsidene. Vi kommer nedover i lavlandet hvor det er varmere og kjører gjennom frodig jungel på vei mot Bhutan. Det er ikke umulig at vi treffer på elefanter på veien. Vi overnatter på grensen til Bhutan
5

Phuntsholing - Paro (147 km)

Etter å ha ordnet med visum på morgenen går endelig ferden inn i  kongedømmet Bhutan. Du vil umiddelbart merke at du har kommet til et annet land, en annen verden, hvor folk, religion, arkitektur og kultur er annerledes enn i India. Du nyter av svingete asfaltveier oppover dalsidene, og vi kommer utover dagen til Paro hvor vi sjekker inn på hotellet. Ettermiddagen og kvelden er fri til å se seg rundt i nærområdet
6

Paro - Thimphu (60 km)

Etter en tidlig frokost går vi opp til Tiger´s Nest (de som vil kan ri deler av veien). Dette er et bhuddistisk tempel fra 1692 som nærmest er bygd inn i fjellveggen og har en fantastisk utsikt til landskapet under. Tiger´s Nest er den mest kjente attraksjonen i Bhutan. Etter lunsj kjører vi på flotte, svingete veier mot hovedstaden Thimphu. Etter hvert når vi stedet hvor elvene fra Thimphu og Paro møtes, og da er det 31 km igjen å kjøre på inn til hovedstaden. Overnatting på hotell sentralt i byen
7

Thimphu

I dag har vi en heldag i hovedstaden Thimphu. Bhutanerserne er lovpålagt å gå med folkedrakter på offentlige steder, noe som gir følelsen av å gå rundt i et levende folkemuseum. Vi lærer å kjenne mer om landets og byens historie, besøker flere interessante steder og ser på folkelivet.
8

Thimphu – Punakha (77 km)

Bhutan: Thimphu - Punakha på MCEtter frokost kjører vi mot Punakha, den gamle vinterhovedstaden i Bhutan. På veien krysser vi Dochula Pass på 3150 m. Herfra har vi fritt utsyn mot hele den østlige delen av Himalaya. Vi kjører så nedover igjen gjennom flere hårnålssvinger til Phunaka Valley som ligger på rundt 1400 meters høyde. På veien har vi nydelig utsikt mot fjell og daler. Når vi kommer fram vil vi besøke det flotte Punakha Dzong, også kjent som ”Lykkepalasset”. Etter lunsj kjører vi på oppdagelsesferd langs en vakker elv, og den som vil kan ta et bad. Videre gjennom små landsbyer der vi møter skolebarn og bønder som jobber ute på jordene. I solnedgangen kjører vi mot hotellet etter en uforglemmelig dag på sykkelen.
9

Punakha – Trongsa (168 km)

Bhutan: Punakha – Trongsa på MCDagens kjøretur til Trongsa tar oss over to høye pass og den lille byen Wangdue som ligger på 1350 m. Vi besøker en Dzong på veien, og kjører videre opp til Pelela pass på 3300 m. Etter å ha nytt utsikten tar vi oss nedover igjen langs beitemarker ved Sephu og videre til historiske Chendebji Chorten. Vi spiser medbragt lunsj her før vi kjører videre mot Trongsa. Veien idag har masser av svinger, vakre fossefall og tykke skoger. Mot slutten har vi flott utsikt mot den sørlige delen av Trongsa Valley og av Trongsa Dzong.
10

Trongsa - Bumthang (68 km)

Bhutan på MC: Bumthang ValleyEtter frokost besøker vi fantastiske Trongsa Dzong og et museum i det gamle vakttårn. Her får vi se en interessant film om Bhutans historie. Turen idag er ikke så lang, men den er innholdsrik! Vi kjører gjennom fler interessante landsbyer og svinger oss opp til Yutongla pass på 3400 m, før vi kjører ned igjen og inn i den vakre Bumthang Valley. Siden vi kommer hit relativt tidlig, vil vi ha sjansen til å oppleve landsbyen med dets interessante bank- og postkontor der man kan kjøpe helt spesielle frimerker fra Bhutan.
11

Bumthang. Lokale ekskursjoner.

Idag slapper vi av og kjører rundt i denne vakre dalen. Vi kjører blant annet opp i fjellsidene hvor vi kan få en fantastisk utsikt mor hvitkledde topper.
12

Bumthang - Mongar (198 km)

Bhutan på MC: Bumthang - MongarDagens kjøretur tar oss gjennom et helt spesielt landskap. Utsikten man har de første tre timene minner om Alpene som omringer Bhutanske, idylliske landsbyer. Det er bare et pass idag, og det er Thrumshingla pass på 3750 m. Hvis været er godt, kan vi se Mt. Gangkhar Phuenseum. Det er verdens høyeste fjell som ikke er besteget, på 7541 m. Etter p ha krysset passet er vi nå offisielt i Øst-Bhuten. For å «feire» dette svinger veien seg nedover 2800 m på to timer! Vi vil merke at både temperaturen og vegetasjonen vil forandre seg. Veiene her er dramatiske med flere «cliff-hanging» områder. Når vi nærmer oss Mongar blir luften tykkere og vegetasjonen frodig og grønn.
13

Mongar - Trashigang (92 km)

Vi starter tidlig idag slik at vi kommer såpass tidlig til Trashigang at vi får oppleve byen. Idag har vi også ett pass å krysse, på spektakulære veier. Ut fra Mongar løfter veien seg til Bhuddist-skolen i Kilikhar før den igjen dykker inni rhododrendron- og furuskoger. Du kommer til å nyte denne dagen på sykkelen der veien til tider er ganske smal med bratte skrenter på visse områder. Det er så mye å ta bilder av, så vi må regne litt ekstra tid på de 92 km vi skal kjøre idag. Hit er det ikke mange turister som kommer, så det vil være en spesiell stemning her. For å få en følelse av plassen, anbefales Jamie Zeppas bok ”Beyond the Sky and the earth – A journey into Bhutan”. Boken vil gi deg innsikt hvordan livsstilen til folket i dette distriktet var og er.
14

Trashigang - Trashiyangtse - Trashigang (130 km)

Dette blir en flott tur! Vi besøker blant annet en stupa i nepalsk stil som er et utfluktsmål for pilgrimer. Langs veien er det flere spektakulære utsiktspunkter, og høyst sannsynlig kommer vi ikke til å se en eneste turist på veien. Nå er vi virkelig dypt inne i Bhutan på våre sykler! Vel framme i Trashiyangtse besøker vi en yrkesskole hvor de har utsalg av håndverksarbeider. Skolen er veldig fin, og selger sine arbeid svært billig. Dette er ”real, untouched Bhutan”!
15

Trashigang - Samdrup Jongkhar (180 km)

Bhutan på motorsykkelDette er den siste dagen i Bhutan, og vi passer da på å kjøre noen skikkelig svingete veier. Hele veien er vegetasjonen grønn og frodig med mange flotte skogsområder. Etter å ha kjørt gjennom flere landsbyer, kommer vi til foten av Samdrup Jongkhar. Nå har vi kjørt våre sykler fra vest til øst gjennom hele kongedømmet Bhutan!
16

Samdrup Jongkhar - Guwuhati (India) - New Delhi

Idag blir vi kjørt i minibuss til flyplassen Guwahati i India. Vi tar flyet til New Delhi der vi slapper av på ettermiddagen og kvelden. Sent på kvelden/natta drar vi til flyplassen og flyr hjem etter – garantert – et av dine livs reiser!
17

Ankomst Oslo

Bestill ditt eventyr nå

Vi vil gjerne snakke motorsykkelreiser med deg!

IMG_0513bhutan1200-180x152.jpg
IMG_0513bhutan1200-180x152.jpg

Tur rating

Skriv en vurdering av denne turen

Rating

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.