12 dager
Varighet
Februar, Mars
Måned
Sør-India
Sted

Bli med på kajakktur på de vakre kanalene i delstaten Kerala i Sør-India. «Backwaters» består av et nettverk av små kanaler, laguner og innsjøer som strekker seg innover i landet fra Det arabiske hav. Vi padler under palmene og opplever livet langs bredden. Her bor folk som fisker, driver jordbruk og transporterer alt mellom himmel og jord til vanns. Å gli stille fram i kajakken og se det rike fuglelivet, med gummitrær, ananasplanter og banantrær på en armlengdes avstand, er eksotisk. Overnattingene blir på koselige homestays langs kanalene.
Foruten «backwaters» er Kerala kjent for sine fjellområder som består av grønne, frodige åser og teplantasjer. Etter å ha padlet noen dager kjøres vi opp til fjellbyen Munnar og bor to netter i en bungalow beliggende midt i en plantasje. Her lærer vi hvordan te fremstilles, og de som vil kan ta fotturer eller sykle i de flotte omgivelsene.
Reisen avsluttes med et par avslappende dager ved Malabarkysten med sine endeløse strender.

DATOER 4. – 16. mars 2024
PRIS  Fra kr 47 900
INKLUDERT
Fly Oslo – Kochi (India) t/r

Gode hoteller i delt dobbeltrom

Full pensjon. Frokost, lunsj, middag

All transport mellom flyplass og hotell samt til fjellbyen Munnar og strandhotell

Følgebåt som tar bagasje

Gode kajakker som er enkle å padle

Vann og snacks mens vi padler

Ulike aktiviteter og severdigheter vi gjør ifølge programmet

Lokal indisk padleguide

Norsk reiseleder

IKKE INKLUDERT
Visum til India

Drikke

Tips

Lommepenger

Reiseforsikring

 

Les mer om turen i dag for dag programmet

Les mer om turen i dag for dag programmet

Bestill ditt eventyr nå

Vi vil gjerne snakke om kajakkturer med deg Kontakt oss

1

Dag 1

Avreise fra Oslo
2

Dag 2

Ankomst Cochin i Syd-India. Delstaten Kerala kalles «God´s own country”. Du kommer snart til å forstå hvorfor. Omgivelsene er vakre, og menneskene så gjestfrie og hyggelige.

Vi kjører til hotellet vårt på halvøyen Fort Cochin. Denne dagen slapper vi av i området og ser oss litt rundt. Fort Cochin har en rik historie og er kjent for både nederlandsk, portugisisk og britisk koloniarkitektur. I tillegg har vi «chinese fishing nets», store nett som senkes ned i vannet der konstruksjonen er gjort av bambusstenger.

Middag på hotellet, og en gjennomgang av turen samt morgendagens padling.

3

Dag 3: Cochin

Etter frokost begynner padlingen. Vi skal ut i et grønt og frodig kanalsystem omringet av mangroveskoger, rismarker og lunder med kokosnøttrær. Området er et møtepunkt for vann fra Peryar River som kommer fra fjellet og sjøvann fra det Arabiske hav. Dette gjør området helt spesielt og som er hjem for en rekke fugle- og fiskearter.

Etter en god lunsj på et homestay langs kanalen, padler vi videre til små landsbyer som ligger helt ved vannkanten. Langs ruten kommer du til å se flere «chinese fishing nets» der lokale fiskere jobber med å få inn dagens fangst.

På ettermiddagen drar vi tilbake til hotellet på Fort Cochin og nyter en god middag.

4

Dag 4: Chembakulam

Allepey, Kerala, India

Etter frokost skal vi fraktes i bil til Allapey backwaters hvor vi skal padle de neste dagene. Bilturen tar et par timer, og langs veien får du oppleve det myldrende folkelivet India er så kjent for.

Kajakkene har blitt fraktet fram til kanalen vi skal begynne å padle fra. Bagasjen legges i en følgebåt, og vi er klare for dagens eventyr! Kanalene er noen steder brede, andre steder smale og over alt er de omgitt av palmer. Vi padler forbi rolige, små landsbyer der vi kan se smilende barn på vei til skolen, bønder ute på rismarkene og fargerike fugler. På kanalene møter vi kanoer hugget ut av tømmer som er fylt med bananer, ananas, ris, fisk og alt annet mellom himmel og jord.

I dag tar vi en picnic- lunsj langs veien, og fortsetter videre til en lite, koselig familieeid homestay som ligger rett ved vannkanten.

På kvelden kan vi ta en liten kveldstur i kajakken eller gå en tur i området.

5

Dag 5: Pulinkunnu

I dag skal vi padle gjennom de smale kanalene i Pulinkunnu til en liten øy som heter Kavalam, et tidligere hovedkvarter for velstående jordbruksfamilier. De majestetiske husene, ofte bygd i teaktre, vitner om deres tidligere storhetstid.

I området ser vi landsbylivet på nært hold med lokalbefolkningen som driver med jordbruk, fiske, oppdrett av ender og skjellsamling. Du kan også se tradisjonelle «toddy tappere» i arbeid på kokospalmer. Toddybutikker er de lokale «barene» og er den tradisjonelle møteplassen for menn etter en slitsom dag på jobben.

Vi padler videre til vi kommer til en gammel, vakker herskapsbolig bygd i tre som ligger ved vannet. Dette blir vårt hjem i to netter. Her spiser vi en deilig Kuttanadan-lunsj. Etter litt hvile tar vi en ny tur med kajakken for de som vil, og utforsker nye, vakre kanaler.

Senere på kvelden kan vi gå til et nærliggende marked og nyte freden i en landsby dypt inne i «backwaters».

6

Dag 6: Pulinkunnu

Etter frokost padler vi ut i det rolige, vakre «backwaters». Vi tar en stopp på en lokal tebutikk eller en krydderhage ved vannet. Vi spiser en god picnic-lunsj ved bredden av innsjøen Vattakayal. Etter lunsj fortsetter vi padlingen gjennom små kanaler til herregården vi bor i.

På kvelden kan vi ta en tur med følgebåten til en gammel kirke, St. Maria Basilica, fra fra år 497 e. Kr. Det er en flott opplevelse å bare sitte og se på alt rundt kanalene mens båten glir fram i vannet. Du har gode muligheter til å fotografere og filme hvis du vil det.

Middag på herregården.

7

Dag 7: Punnamanda

Etter en god frokost padler vi ut på den siste etappen i kajakk på denne turen. Vi nyter av de vakre omgivelsene i «backwaters» der flere kjente reisemagasiner har disse områdene på toppen av sine lister for «must visit».

Vi skal avslutte den siste natten på en vakker, historisk resort beliggende i vannkanten.

Middag på resorten.

8

Dag 8: Munnar

Etter frokost sier sier vi farvel til backwaters og setter kursen mot Munnar, en liten by med fantastisk utsikt i fjellene i Syd-India. På veien hit kjører vi gjennom palmeskoger som etterhvert går over til grønne teplantasjer i åsene opp mot Munnar som ligger 1600 moh. Her oppe kommer vi unna varmen i lavlandet og varmen her er mer kikt den vi har på en god sommerdag i Norge. Den høyeste fjelltoppen i Syd-India ligger også i nærheten; Anamudi på 2695 moh.

Når vi kommer fram får vi en guidet tur i plantasjen med informasjon om livet på teplantasjene.

Middag og overnatting på en gammel, koselig bungalow midt i teplantasjene.

9

Dag 9

Våkne opp til en behagelig temperatur med utrolig utsikt, svingete veier innover i teplantasjene og en fantastisk flora og fauna. Fuglelivet her tiltrekker seg ornitologer fra hele verden.
Etter frokost tar vi turen til Munnar town og besøker et temuseum der du får lære om hvordan te produseres og litt om historien til denne fjellbyen. Etter dette kan man ta seg en tur i bazaar-området eller kanskje noen vil ta en fottur gjennom plantasjene. Det kan også ordnes mountain-bikes for de som har lyst til å sykle rundt på små stier blant irrgrønne åser med utsikt over landskapet i Syd-India.
På kvelden slapper vi av på hotellet og spiser middag.

10

Dag 10 og 11: Mararikulam

En tur til Kerala blir ikke komplett uten å besøke de spektakulære strende som finnes her. De neste to nettene tilbringer vi på Marari Beach der vi kan ha stranden stort sett for oss selv. Strendene her strekker seg milevis i hver retning og under palmene får du se fiskere med sine båter som på morgenen drar opp nettene etter nattens fangst.

Foruten å slappe av på stranda under en palme kan du gå en tur til nærliggende landsbyer eller leie en sykkel og oppleve nærområdet på egen hånd. Det er lite trafikk her, små landsbyer og palmeskoger å sykle eller gå igjennom.

11

Dag 12: Marari Beach via Kochi til flyplassen og hjemreise

Utover formiddagen/ettermiddagen (avhengig av flyavgang) reiser vi ut på flyplassen. Med deg har du minner og opplevelser for livet! Takk for turen!
12

Dag 13: Ankomst Norge

Bestill ditt eventyr nå

Vi vil gjerne snakke om kajakkturer med deg Kontakt oss

Tour Reviews

Leave a Review

Rating

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.