En magisk dag i Bhutan! Bhutan på MC

For en dag vi har hatt! Smilet gikk flere ganger rundt på alle sammen da vi kom opp på Dochula Pass på 3150 m 🙂 Veiene opp fra Thimphu var fantastiske. Først langs en elv og gjennom små landsbyer, før veien begynte å svinge seg oppover mot passet. Nydelig asfaltvei der nok et og annet gledeshyl kunne høres i hjelmen! Vel oppe tok vi en kaffe/te i et gammeldags tehus, før ferden gikk nesten 2000 høydemeter ned til lunsjstedet i Phunaka. Også en herlig vei, sving på sving, gjennom trappetrinnsåser og med flott utsikt over dalen vi skulle ned i.

Etter lunsj kjørte vi til en av verdens lengste hengebroer av sitt slag, før vi besøkte dzongen i Phunaka. En dzong, eller fort, har en todelt funksjon her i Bhutan. Halvparten er et religiøst senter for buddhistene (kloster) og halvparten er et administrasjonssenter for regionen. Det var bygd på 1600-tallet. En storslagent byggverk og skue!

Etter ankomst hotellet badet noen sprekinger i elven som som renner rett forbi der vi bor. En herlig avkjøling etter en flott og varm dag. Vi er nå på rundt 1400 m, noe som betyr at vi har en temperatur på rundt 25-30 C på dagtid. Hotellet er virkelig en oase og det har vært deilig å sitte ved elvekanten og slappe av .

Som flere uttrykte det: Idag har vi hatt en magisk dag her i Bhutan!

Vi gleder oss til fortsettelsen!

Mystiske Bhutan på MC
Hele gjengen foran fortet i Phunaka. Høyt nivå av lykke i dette landet som måler nettopp lykke hos son befolkning 🙂
Mystiske Bhutan på MC
Fra hengebroen

 

 

Om forfatteren

client-photo-1
Knut de Presno
Har bodd nesten åtte år i India, ledet medisinske team med leger og sykepleiere på fler av de store naturkatastrofene de siste årene, som f. eks. tsunamien, jordskjelvene i Pakistan og på Haiti og orkanen på Filippinene.

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.