Til Thimphu og den store Buddha. Bhutan på MC

Dag 3, 29/3-17

Han som blant annet har fått æren å sitte bak sammen med bagasjen til/fra flyplassen i Delhi, sitte i midten i 2 manns sykkelriksaw og fikk KTM’en uten bagasjebrett, fikk også æren på tampen av dagen å skrive første innlegg i “bloggstafetten”.

I dag var første etappe av turen i Bhutan. Etter diverse MC-justeringer kom vi oss av gårde nedover dalen. Trafikkbildet er veldig annerledes enn hva som er typisk i India; Her er det heldigvis ingen tuting for alt og ingenting, og bilene viser respekt for vår MC-kolonne (med enkelte unntak) noe som gir et trygt og forutsigbart inntrykk av trafikken.

Underveis ble det flere stopp, og vi fikk se blant annet Bhutan sin eldste bro (fra 1500-tallet), og vi kjørte gjennom Bhutan Gate (hvor den første veien veien over landegrensen til India kom i 1961). Herifra ble det oppover en ny dal inn til hovedstaden Thimpu.

I Thimphu besøkte vi verdens største Buddha-statue (som hadde panorama-utsikt over byen), spiste lunsj på en resturant som tilsynelatende dyrket det mannlige kjønnsorganet, fikk se trafikkpolitiet styre krysset med dansende armer, besøkte “olympia”-stadion med kunstgressbane, og fikk trykket opp frimerker med personlig motiv på postkontoret (sjekk din postkasse i nær fremtid).

Alt i alt en god start-dag, og vi gleder oss til neste etappe i morgen!

(Ellers dro Knut og undertegnende på en liten joggetur før middagen, og Knut gikk glipp av følgende fordi han snudde tidlig; Takin (nasjonaldyret, en slags jak-light) i innhengning, bueskyttere som skøyt på blink 145 m unna med beitende kuer rett bak, ungdommer som hadde elskov i baksete på bilen, sykkelsti som plutselig gikk tvers over en skytebane.)
-Torkel

Mystiske Bhutan på MC
Stopp ved en fantastisk portal på vei til Thimphu
Mystiske Bhutan på MC
På vei inn i Bhutans hovedstad Thimphu
Mystiske Bhutan på MC
Verdens største Buddha på 51 m. Bygd i bronse. Med utsikt utover byen
Mystiske Bhutan på MC
Teservering av kvinne i tradisjonelle klær
Mystiske Bhutan på MC
Det som imponerte oss alle mest idag var denne handicappede mannen som drev med treskjæring med føttene!
Mystiske Bhutan på MC
Folk med tradisjonelle klær dominerer bybildet i Thimphu
Mystiske Bhutan på MC
Butikkfasader i Thimphu.
Mystiske Bhutan på MC
Trafikkpoliti i Thimphu. Etter 3 dager skjønte fremdeles ikke folk hvordan et trafikklys fungerte, og de gikk tilbake til trafikkonstabler med grasiøse bevegelser 🙂

 

Om forfatteren

client-photo-1
Knut de Presno
Har bodd nesten åtte år i India, ledet medisinske team med leger og sykepleiere på fler av de store naturkatastrofene de siste årene, som f. eks. tsunamien, jordskjelvene i Pakistan og på Haiti og orkanen på Filippinene.

Kommentarer

Lena Ristebråten
mars 29, 2017
Dette ser flott og spennende ut God tur videre Hilsen fra mamma og kone til gutta mine

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.