Det beste av Himalaya på MC, dag 13. (1/11). Hippiebyen Rishikesh.

Vi triller sakte gjennom svingene ned fra fjellet etter en tidlig frokost. Vi kjører gjennom landsbyer som våkner til liv. De hvite fjelltoppene forsvinner i det fjerne når vi kommer lenger ned. Det er tid for refleksjon og for mange av oss avsluttes et kapittel oppe i det «høye Himalaya».

Vi møter på to unge menn som kjører med to enorme stabler med stoler bakpå sine lett-motorsykler. De forklarer at de skal ut i landsbyene å selge dem. 500 rupier per stol (80 kr). Vi ønsker de lykke til og kjører videre.

I byen Devprayag møtes to elver som kommer fra Himalayafjellene, og herfra kalles elven Ganges. Vi stopper, tar bilder og tar en snackspause (potetgull, cola og kaffe). De neste 1,5 timene følger vi Ganges på sin ferd nedover mot lavlandet.

I natt skal vi bo på et bra hotell rett nord for Rishikesh. Vi tar farvel med Enfieldene våre og med mekaniker Dharmender og sjåføren Shekar. De har gjort en fantastisk jobb i løpet av hele turen og de får velfortjent skryt fra hele gruppa.

Gjengen vil ut å se om de kan finne ut av hippelivet og stikker ut ut etter en god lunsj. Det virker om alle fikk se og oppleve både hellige menn, bad i Ganges. kuer i veiene og vesterlendinger på søken etter Nirvana.

Kvelden avsluttes på hotellets fine uterestaurant med Ganges flytende forbi. Pizza, lasagne og pasta står på menyen, noe vi ikke har spist på et par uker. Flere holder tale og uttrykker hva som har gjort mest inntrykk. Møtet med menneskene her blir gjentatt flere ganger, samt opplevelsen av å kjøre inn blant Himalayas høye tinder.

I morgen venter rafting i Ganges 🙂

 

Om forfatteren

client-photo-1
Knut de Presno
Har bodd nesten åtte år i India, ledet medisinske team med leger og sykepleiere på fler av de store naturkatastrofene de siste årene, som f. eks. tsunamien, jordskjelvene i Pakistan og på Haiti og orkanen på Filippinene.

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.