Det beste av Himalaya, dag 9 (28/10). Opp til Nanda Devi, 7816 moh

I dag skal vi høyt opp i fjellet. Borre oss inn mellom fjelltopper og komme bakenfor noen av toppene vi har sett på avstand fram til nå.

På veien opp stopper vi flere steder. Naturen er storslagen og dramatisk. Fjellene er høye og langt der nede ser vi elven som flyter sørover og etterhvert blir Ganges. Flere steder har deler av veien rast ut. Gruppa synes det er interessant å se hvordan ras og utbedring av vei foregår her kontra på Vestlandet, der de fleste kommer i fra.

I dag blir det Real Turmat-lunsj, inntatt med flott utsikt mot hvitkledde fjelltopper som aldri har vært nærmere. Vi «får låne» en liten café ved veikanten. Her plukker hver og en av oss ned potetgull eller nøtter som henger i lange poseremser. Dette blir forretten i vente på at Real Turmaten skal bli klar. Når lunsjen er over teller vi opp alle tomme poser og colaflasker, og betaler. En grei løsning her i fjellheimen.

Vi kommer etter noen kilometers kjøring fram til en stolheis. Den tar oss opp på Clifftop Resort, et «høyfjellshotell» som ligger midt i en slalåmbakke med panoramautsikt til Nanda Devi, 7816 moh. Vi er forøvrig ikke mange mil fra grensen til Tibet – kanskje 7-8 mil i luftlinje. Her oppe bruker vi ettermiddagen på å ta bilder og slappe av. Vi er 2900 moh og det blir kaldt når solen går ned. Godt det er varme på rommene.

I morgen tidlig skal vi gå en liten tur i det flotte landskapet før vi setter oss på syklene og kjører sørover igjen.

/Knut

Om forfatteren

client-photo-1
Knut de Presno
Har bodd nesten åtte år i India, ledet medisinske team med leger og sykepleiere på fler av de store naturkatastrofene de siste årene, som f. eks. tsunamien, jordskjelvene i Pakistan og på Haiti og orkanen på Filippinene.

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.