Det beste av Himalaya, dag 8 (27/10). Langs elver og trappetrinnsåser.

Vi våkner tidlig i dag fordi vi skal kjøre langt, hele 14,5 mil. Her i Himalaya tar det fort 7-8 timer med stopper av ulike slag (fotostopp, lunsjstopp, bananstopp, selfiestopp, se-på-veiarbeidere-stopp, kuer-i-veien-stopp)

På vei til frokosten ser vi de første solstrålene mot hvitkledde fjelltopper der Trishul med sine 7120 m og Nanda Devi på 7816 m ragende høyest.

Utsikten mot fjellene følger oss nedover dalsiden. Vi kjører gjennom små landsbyer som våkner til liv. Smilende barn på vei til skolen vinker til oss. Vi føler at vi kommer nære mennesker (og dyr) på denne turen.

Vi tar en bananstopp med en storslagen utsikt, og alle poserer på sine motorsykler. Lunsjen inntas på en fin gressplen beliggende ned mot elven. Både bøfler og geiter følger med når vi spiser medbrakt lapskaus fra Norge, et kjærkomment avbrekk fra ris og dal.

Mange i gruppa synes det er interessant å se hvordan utbedring av vei og bygging av ny vei gjøres her. Her er det like vanlig med hakking i jorda og kakking av store stein til små pukk, som det er med hjelp av maskiner. I dag har vi kjørt på alt fra store, brede asfaltveier til områder der det har gått jordras.

Vi avslutter kjøredagen med en kroneis og en «fresh lime soda sweet» på en kafé rett før hotellet. Ifølge fler i gruppa så synes de at denne dagen har vært den beste og mest spennende kjøredagen 🙂

God natt! Nye eventyr i morgen.

/Knut, reiseleder

 

 

Om forfatteren

client-photo-1
Knut de Presno
Har bodd nesten åtte år i India, ledet medisinske team med leger og sykepleiere på fler av de store naturkatastrofene de siste årene, som f. eks. tsunamien, jordskjelvene i Pakistan og på Haiti og orkanen på Filippinene.

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.