30 aug VH2023-2


Etter en god frokost med mye omelett, var dagen klar for nye opplevelser. Rett fra frokost gikk vi den korte veien til Templet/ Klostret i Tabo. Det ble grunnlagt i 996 og er det eldste i kontuerlig drift i India.


Vi var på veien etter en liten time. Vi følger Spiti River på nordsiden. Veien går på smale svingete veier jeg er begynt å like så godt. Vi skimter noen 6000m topper mot syd og øst. Landskapet er goldt og tørt, med bratte fjellsider som ser ut som verdens største sandtak. Jeg blir hele tiden overveldet av alt jeg ser.

Vi tar oss tid til flere fotostopp. I nærheten av Poh er det noen spesielle formasjoner. Ser ut som gigantiske sandkjegler rett i veikanten, og som stuper rett ned i avgrunnen.


Dhankar var det tidligere hovedsetet i Spiti distriktet. Vi kjører «friskt» opp til festningen i byen. Fortet ligger veldig bra strategisk plassert høy oppe i fjellsiden, 3880 moh. Med utsikt opp og nedstrøms Spiti River og elvedeltaet som sideelven Pin River danner.

Tilbake langs Spiti River fortsetter veien i kjent stil, med varierende beskaffenhet. Jeg er en fersking i dette gamet og føler meg utfordret hele tiden. Etter noen mil nytes medbrakt lunch fra hotellet i Tabo. Velsmakende «potetkaker» med potet curry stuing. Godt levert!!
Etter at lunchen er fortært, går ferden opp til Kibber, 4200moh.


Alt begynner å ble verdens høyeste nå!!
Kibber har verdens høyeste beliggende postkontor, og høyeste landsby med strøm. Turen går videre via Chicham Bridge. En stål hengebru med spenn på 120 m. Utsikten 150m over elvejuvet er episk! Jeg har gått tom for ord, men har tatt mange bilder! Dagens høydepunkt! Vi tar en avstikker ned til Kaza før nattstopp,
i Kaza fyller vi bensin på??!!…Ja du gjettet riktig! Verdens høyeste beliggende bensinstasjon.

Skrevet av Finn Thomassen

Red anm. Ingen bilder i dag pga dårlig nett.

Om forfatteren

client-photo-1
Willy Myhre
Willy har lang og variert erfaring som motorsyklist og jobber til daglig som ingeniør i forsvaret. Willy har tjenestegjort i Asia, og er turleder på begge våre turer i India.

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.