29 aug VH2023-2

Klokken 0500. Da ringte vekkerklokken.
DET ER TIDLIG.
Frokost kl 0530.
For første gang kjente jeg på at temperaturen var lavere enn kortermet t- skjorte.
Folk var forberedt og vi kom oss avgårde fra Kalpa faktisk litt tidligere enn planlagt. Turen gikk nedover og nedover og nedover til en bensinstasjon som ikke hadde bensin. Heldigvis kjører vi med god margin slik at det ikke var noen krise.
Veiene i dag har vært fine. Vi kjørte langs elva og landskapet endret seg underveis.
Mange militære sjekkpunkter underveis, men aldri noe annet enn smil og hilsninger.

Ble en stopp med Pepsi og kaffe og dobesøk. Dobesøk er et artig tema her i India. Men jeg skal ikke dra den historien her, men for å si det på en annen måte, er du fisefin så har du en utfordring. Både av visuell og aromatisk karakter om man kan bruke det uttrykket. Men man kan jo ikke vente til man er hjemme igjen før man går på do. Selv om noen er litt stiv i ryggen nå og da så håper jeg det ikke er derfor iallefall.


Vi kjørte etterhvert til Spiti Valley. Jeg har jo på forhånd sett noen bilder derfra og sett at det er et goldt landskap. Jaja, har jeg tenkt. Sand og stein og fjell… Er det så gjevt da? Heldigvis så tar jeg så inderlig feil. For en opplevelse å kjøre inn i det terrenget. Ja, det er goldt, men for et spekter av fargenyanser, fasonger på fjell, kontraster med vannet . Det kan ikke beskrives godt nok. Man må rett og slett bare oppleve det selv.


Rundt en sving er det plutselig litt grønt oppi lia. En landsby langt der nede i bunnen av dalen.


Vi tok en stopp i en landsby der vi spiste lunch. Så tok vi en spasertur rundt i denne lille byen. Noen tømte en liten butikk og handlet med seg skjerf og lignende. Ei lita jente stod og vinket til oss og kom med hånden og hilste. Faren stod og gliste og så på. Ei nydelig lita tulle. Heldigvis hadde jeg ikke spist opp sjokoladen jeg hadde i lomma så jeg måtte bare gi henne den.


Turen gikk videre på utrolig fine veier som ble smalere etterhvert. Her og der var det flere hundre meter rett ned og man kjente det kilte i magen.
Til slutt på dagen så kom vi frem til dagens destinasjon. Tabo.


Vi hadde en del timer til middag så folk dusjet, slappet av, noen gikk tur i byen, andre opp til noen grotter like ved.
De som hadde lyst på en iskald god øl i dag ble laaange i maska. Her serveres ikke øl. Pga høyden så er det ikke tema på noen dager.
Selv kjenner jeg litt på hodepine og svimmelhet. Først trodde jeg det var pga dårlig internettdekning, men det er nok høyden 😉
Avslapping og et par paracet gjorde susen.
Etter en nydelig middag er det relativt stille i leiren. Morgendagen venter med nye eventur og opplevelser.

Skrevet av Roy Sæther

Om forfatteren

client-photo-1
Willy Myhre
Willy har lang og variert erfaring som motorsyklist og jobber til daglig som ingeniør i forsvaret. Willy har tjenestegjort i Asia, og er turleder på begge våre turer i India.

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.