25 aug VH2023-2

Togturen ut fra Delhi starter gjennom områder der de fattige bor, i tynne blekkskur blant søppel og husdyr. Mange var i gang med et slags arbeid mens andre holdt på med morgenstell ved siden av jernbanen. En jente sto og pusset tennene. Et sted har jeg lest at hvis du har råd til en tannbørste, er du ikke blant de fattigste. En tankevekker for oss alle.

Videre mot nord la vi merke til alt vannet i elvene og på jordene. Større skader skulle vi se etter at vi gikk av toget og ble hentet i biler for videre transport til Shimla. Toget til Shimla var innstilt pga ras hadde ødelagt linja. Nesten ikke en eneste bit av veien var uberørt av ras, større eller mindre steiner, jordmasser og trær lå over veien og noen steder var store deler av veien borte. Det er heldigvis blitt bedre vær nå og det tørker opp. Det jobbes på spreng for å rydde veiene.

Etter en stillesittende dag var det godt å gå en tur i Shimla og se på aper og mennesker . Denne byen har en helt annen atmosfære enn Delhi, det er frisk luft og mye roligere. Ikke kaotisk, bare yrende folkeliv. Her er det også rent og ryddig.

En kikk på motorsyklene ble det også før vi tok kvelden.

Om forfatteren

client-photo-1
Willy Myhre
Willy har lang og variert erfaring som motorsyklist og jobber til daglig som ingeniør i forsvaret. Willy har tjenestegjort i Asia, og er turleder på begge våre turer i India.

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.