Marokko 29. april 2022 dag 10

Området rundt hotellet blir brukt til filminnspillinger, blant annet Star Wars. Vi startet derfor dagen med off-roadkjøring og en titt på fastmonterte kulisser. Vi kjørte over enorme sletter med grus og stein, og noen gresstuster. Det uunngåelige skjedde igjen, Anders punkterte. Og hvis man først skal punktere midt ute i intetheten, er det smart å gjøre det et sted hvor det er mobilt dekkverksted. Gutta begynner å få trening i å lappe der og da, uten spesielt gode fasiliteter. 40 minutter senere var vi i gang og fortsatte over sand, grus, stein og tuster, noen mil med morsom kjøring i ulendt og goldt terreng.

Men, det var ganske deilig å treffe asfalten igjen. De fleste av oss hadde fått dosen vår med utfordrende kjøring. Dagens etappe var jo hovedsakelig asfalt, og skulle være transportetappe til Marrakesh. Men transportetappen var særdeles variert og vakker. Vi kjørte gjennom alle mulige landskap, og det var stigning i naturopplevelsene, som alle de andre dagene. Goldt landskap, ørken, oaser, frodighet og hyggelige landsbyer. Vi kjørte over nye fjell, med utsikt til fjellformasjoner som vekslet fra sort, grått, grønt, brunt, sand, rødt og lilla. Særdeles vakkert. 

Vi stoppet i en liten landsby, hvor vi fikk lov å spise medbrakt mat på en liten kafé. Hyggelig vert, og hyggelig sted, sånn passe rufsete. Sto godt i stil til oss etter å ha vært på veien i to uker. Vi kjørte videre gjennom frodige jordbruksområder, og her var det frodig også i norsk forstand.

Da vi nærmet oss Marrakesh tetnet trafikken og det ble mer å passe på. Mopeder, scootere og biler trøkker seg fram, og det kan være krevende å ikke miste hverandre av syne. Vi har kjørt gjennom mange trafikkontroller, og bare blitt vinket videre. I dag ble vi plutselig stoppet. En av de hissige lokale bilistene, som presset flere av oss, hadde kjørt videre til neste kontrollsted, og mente at Arild hadde vist han fingeren. Mannen var særdeles opphisset og rasende, men politiet tok det med knusende ro. Både Arild og resten av gruppa fikk kjøre videre. 

Vel framme ved hotellet leverte vi syklene til utleierne. Et par-tre fikk litt avkorting på depositumet på grunn av noen skader, men hovedsakelig gikk det veldig greit.

Dette har vært en fantastisk tur. Opplevelsene og utfordringene har stått i kø hver eneste dag. Alle spesielle på hver sin måte. På vegne av gruppa vil vi rette en stor takk til Anders for flott opplegg og stødig ledelse, og til Knut for å arrangere turen. Vi blir gjerne med på flere pilotturer.

Om forfatteren

client-photo-1
Knut de Presno
Har bodd nesten åtte år i India, ledet medisinske team med leger og sykepleiere på fler av de store naturkatastrofene de siste årene, som f. eks. tsunamien, jordskjelvene i Pakistan og på Haiti og orkanen på Filippinene.

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.