Marokko 28. april 2022 dag 9

Etter en god natts søvn var det som sedvanlig frokost kl. 7 og avreise kl. 8. vi kjørte innom Garage Iriki Zagora, som hadde fiksa litt ymse på flere av syklene i går kveld. Garagen er spesiell og er en viktig del av Paris-Dakar historikken. Mange deltakere opp gjennom tidene har fått god hjelp av disse gutta. 

Dagens etappe var på fra 16-25 mil, avhengig av hvilken rute vi tok. Starten på dagen var 5-6 mil gjennom frodig landskap med mange varianter av palmer. Frodig er i marokkansk sammenheng, ikke norsk. Frodig her betyr at det er noenlunde grønn vegetasjon, og ikke bare sand og stein. Det var små hyggelige landsbyer inne i plantasjene, men veldig støvete. Sikkert slitsomt for de som bodde der, og det ble ikke bedre av at 14 motorsykler kjørte forbi.

Vi hadde punktering i dag også. Nok en torne som bora seg inn i fordekket til Svein Erik. Det er mange både lappe- og motorkyndige i gruppa, så dekket ble lappet i skyggen foran apoteket i en liten landsby. Der ble vi dagens begivenhet. Stor sammenstimling av unge gutter som med et særdeles høyt lydnivå bivånet det hele. Det var også stor interesse for gruppas eneste dame, og om det virkelig var en dame. Det er nok ikke ofte disse gutta ser bestemødre på mc.

Lunchen ble inntatt i det fri, med matpakke fra hotellet. Vi brukte lunchen til å diskutere alternativer for videre kjøring til Ouarzazate. Vi kunne kjøre hovedveien, eller vi kunne ta en off-pist som vi ikke visste standarden på. Anders bestemte seg for å prøve off-pisten med tre av deltagerne, mens vi andre hadde fin kjøring på kjempefine asfaltveier i fjellet. Kupert og svingete, og morsom kjøring.

Vi ankom Oscar hotell sent på ettermiddagen, og har hatt en hyggelig nest siste kveld. I morgen er siste kjøredag, og vi skal tilbake til Marrakesh.

Om forfatteren

client-photo-1
Knut de Presno
Har bodd nesten åtte år i India, ledet medisinske team med leger og sykepleiere på fler av de store naturkatastrofene de siste årene, som f. eks. tsunamien, jordskjelvene i Pakistan og på Haiti og orkanen på Filippinene.

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.