Marokko 27. april 2022, dag 8

Vi starter på dagens etappe med nyreparerte sykler. Et brukket cluch-hendel er skiftet og Anders har ny slange i forhjulet. Vi skal ta oss sørover i utkanten av Sahara. Gruppen deles i dag også, men nå blir de aller fleste med Anders på offroad-ruta. Denne skal ikke bli like krevende som i går. Et lite mindretall tar asfaltert rute.


Løypa er som vanlig tentativ. Det vil si at Anders har en ide om rute, og denne er åpen for stadig revisjon. Vi kjørte gjennom tilsynelatende uendelige sletter og snirklet oss utenom sanddyner. Det vil si – de minste gikk det an å leke i. Terrenget endres hele tiden. Utrolig fascinerende.
Så var Anders uheldig igjen. Punktering, til overmål to ganger! Først ute i ørken. Til alt hell var det ett eneste tre der det skjedde, så vi fikk litt skygge til mekkingen.

Andre gang det skjedde var vi kommet frem til folk. Vi greide å trille inn til en kiosk, så vi var sikret variert drikke og snacks. Knut tok jobben på innsiden av disken som vanlig og organiserte utdeling av varer.
Svært mange lokale hender ville hjelpe Anders med reparasjon. Denne gangen kom dekket helt av, og vi fant synderen: En torne igjen! Lesson learned: Styr unna torner – eller kjør bak Anders. Han samler de opp!


På tampen et lite stykke asfalt før vi trillet inn til hotellet. Denne gangen med basseng og et utvalg drikke tilpasset norske ganer.

/ Per Karsten

Om forfatteren

client-photo-1
Knut de Presno
Har bodd nesten åtte år i India, ledet medisinske team med leger og sykepleiere på fler av de store naturkatastrofene de siste årene, som f. eks. tsunamien, jordskjelvene i Pakistan og på Haiti og orkanen på Filippinene.

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.