Marokko 25. april 2022 dag 6

Vi er midtveis i turen, og etter fire dager med allsidig kjøring var det godt med en hviledag. I Indian Adventures vokabular betyr hviledag at vi ikke må pakke og dra videre. Det betyr ikke at vi ikke skal gjøre noe. Dagens mål var de tre installasjonene midt ute i intetheten i ørkenen, The golden sircle, Orions belte og Stairway to heaven. Sirkelen er formet som et sneglehus, Orions belte er som navnet tilsier, en materialisering av stjernebildet, og stairwway to heaven er rett og slett ei 16 meter høy trapp. Det er en tysk kunstner som har laget alt, og en kan jo lure på hvorfor i all verden disse tre er plassert der ute i ødemarka. Det er ikke et hus på mils omkrets.

For å komme dit var det en god del utfordringer. Hovedveien fra hotellet og ut til området var helt ordinær, men videre…….grus, stein, enorme vidder, og sand. Grus og stein med noenlunde fast underlag er greit, men sand er krevende, i alle fall når det er for første gang. Men det er bare å få inn litt teknikk, dure i vei og satse på at det går bra. Cluet er vel egentlig noe teknikk og en stor porsjon mot. En må tørre å ha hastighet og la MC’n finne veien selv. Vi hadde et par knall og fall, men uten skader. Jo flere sandfelller vi hadde, jo bedre ble vi. Selv om det var krevende kjøring var det utrolig moro å holde på der midt ute i intetheten.

På slike turer som vi hadde i dag er det viktig å ikke miste hverandre av syne, og følge instruksjoner. Ørkenen er skikkelig øde, og det å skulle bli borte der er bokstavelig talt livsfarlig. Da vi kom tilbake til hotellet var vi passe slitne, men særdeles fornøyde med dagen, hvor opplevelsene, utfordringene og mestring sto i kø.

Men det var ikke over. Vi skulle ut i mer sand, og neste overnatting var i telt ute ved sanddynene. Vi red kamel ut til glampingen. Turen tok i overkant av en time, og det var en smule humpete, spesielt i nedoverbakke. Men det er fantastisk å se hvordan disse dyrene tar seg fram i sanden, der de flyter av gårde. Teltene var av det mer luksuriøse slaget, med strøm og bad. Etter middag var det samling rundt bålet med lokal musikk.

En svært innholdsrik hviledag. / Birgit Sannes

Om forfatteren

client-photo-1
Knut de Presno
Har bodd nesten åtte år i India, ledet medisinske team med leger og sykepleiere på fler av de store naturkatastrofene de siste årene, som f. eks. tsunamien, jordskjelvene i Pakistan og på Haiti og orkanen på Filippinene.

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.