Marokko 23. april 2022 dag 4

Det er Ramadan i Marokko nå, og det er mulig at dette medfører ekstra mye «innkalling» til bønn. I alle fall våknet de fleste av oss til innkallingen kl 04 i morges, med purring 15 minutter etter. Og ikke lenge etter begynte det lokale landsbylivet med hanegal og støy fra markedet. Så for mange ble det en litt kort natt. Men det er en del av sjarmen, og vi er tross alt på pilottur.

Vår eminente hotellvert vartet opp med frokost, og vi var av gårde før 8.30. Vi skulle nå Boumalne Dades før det ble mørkt, så vi måtte komme oss av gårde litt tidlig. Som i går startet dagen med grei asfaltkjøring. Etter noen mil måtte vi inn på veien som tok oss over til neste dalføre. Grei, og litt rufsete grusvei. Høyeste punkt var 2914 moh. Flott opplevelse, super kjøring, og masse flott geologi å se. Videre nedover dalen ble naturen og fjellene bare mer og mer spesielle. Fargene, formasjonene – helt unikt. Gjennom «Figurenes dal» var det alt fra stramme ordinære fjell til merkelige formasjoner, hvor det så ut som om noen hadde kasta ut leirklumper oppover fjellsiden.

Et stort høydepunkt var også Marokkos svar på Trollstigen. (Se bilde) Det var endel som kjørte opp og ned noen ganger med et stort smil om munnen 😀

Etter hvert som vi kjørte sør-østover i dag så vi endring av landskap og materiell standard. Det ser ut som om den generelle økonomiske standarden øker. Her er husene større, de er bedre vedlikeholdt og det er mindre søppel, enn de områdene vi tidligere har kjørt gjennom.

Vi kom fram til dagens overnattingssted, Hotel Xaluca, og nøt kaldt å drikke på takterrassen, mens vi så solen gå ned.

Om forfatteren

client-photo-1
Knut de Presno
Har bodd nesten åtte år i India, ledet medisinske team med leger og sykepleiere på fler av de store naturkatastrofene de siste årene, som f. eks. tsunamien, jordskjelvene i Pakistan og på Haiti og orkanen på Filippinene.

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.