Marokko 22. april 2022 dag 3

Vi våknet til strålende sol og skyfri himmel på Touda Hotell. Etter litt fiksing pga ordning med strøm og GPS og sånn, la vi ut på nytt eventyr. Dagens mål var Imilchil. Vi startet med grei asfaltvei oppover fjellet, for så kjøre en litt steinete og dumpete grusvei videre for å få med oss «Katedralen». Katedralen er en spesiell fjellformasjon som ser ut som en katedral, spesiell og vakker. Veien opp til og forbi Katedralen, var et eldorado for gutta som liker stein- og gruskjøring, men alle fiksa det greit, og alle kom opp og fram. 

Bensin er en utfordring i disse traktene. Bensinstasjonene ligger ikke akkurat i kø. Vi måtte kjøre et par mil ekstra fram og tilbake, for å få fylt. Bensinstasjonen var av det litt spesielle slaget – bensin ble tappet fra fat til 5-liters kanne og helt på med trakt. Det tok sin tid, da det kun var en 5-liter og en trakt. Vi har jo litt erfaring med priser, så overraskelsen var stor da regnings kom på over 30000 for 90 liter. Tidligere hadde vi fylt det samme for ca 1400-1500 dirham. Etter mye om og men viste det seg at dette området har egen myntenhet, og det ble enighet om prisen.

Neste etappe var gjennom en lang og trang dal. Grus- og steinvei, stort sett helt grei, men med noen utfordrende strekninger. Dalen og landskapet var spektakulært. Gjennom hele dalen var det kanskje bare noen hundre meter bredt. Veien gikk høyt og lavt, var smal og svingete, og det var ganske bratt og langt ned til elva i bunnen. Landskapet var grønt og frodig, og fjellene på.hver side var røde med, for oss, uvanlige formasjoner og utforming. Naturen hadde boltret seg her i millioner av år.

Lunch var bestilt hos restauranteieren som for 5 år siden fraktet en havarert norsk GS 1200 på taket av en Galloper ut fra dalen vi nettopp hadde kjørt. Deretter dro vi videre til hotellet i Imilchil. Hotellet var vel av det enklere slaget, men vi hadde hyggelig samling i fellesområdet og middag om kvelden med fyr på peisen, og oppvartning av en engasjert og entusiastisk hotelleier. Alt i alt et veldig positivt opphold.

Nok en flott kjøredag.

Om forfatteren

client-photo-1
Knut de Presno
Har bodd nesten åtte år i India, ledet medisinske team med leger og sykepleiere på fler av de store naturkatastrofene de siste årene, som f. eks. tsunamien, jordskjelvene i Pakistan og på Haiti og orkanen på Filippinene.

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.