Marokko 21. april 2022 dag 2

Endelig startet MC-turen. Syklene ble levert i går kveld, så Knut og Anders jobbet med all ordning til langt på natt.

Vi gikk fra frokostsalen til garasjen og hentet syklene. Honda 250, Yamaha 250 og KTM 390, altså et assortert utvalg. Kjøringen ut av Marrakesh gikk greit, selv om det ble litt strekk i laget. Lokaltrafikken trøkte seg mellom oss, så i rundkjøringer og lyskryss var det lett å bli delt. Anders ledet oss stødig, og Knut swipet bakerst.

Første del av dagen gikk gjennom både tørt og frodig jordbrukslandskap, med snøkledde Atlasfjell som en vakker ramme. Fine asfalterte veier og greit tempo. Første mål var å se på dinosaurspor i Geoparc M’Goun, som er på UNESCOs verdensarvliste. Artig å se fotavtrykkene etter disse gigantiske fuglene. Landskapet som sådan var også spektakulært, røde fjell, rød leire, rød stein og irrgrønt gress. Fantastisk flott og spesielt landskap. Spiste særdeles kortreist lunch i en liten «oase» i nærheten. Alt var dyrket på stedet og smakte fortreffelig. 

Kjøringen videre var mer variert. Opp og ned fjell, ut og inn i dalsider. Gjennom pittoreske landsbyer, litt større byer, og tettsteder. Alle steder krydde det av unger som syntes det var stas med 14 motorsykler som for forbi. Landskapet er flott og spesielt. Goldt og frodig på samme tid. Landsbyer klamrer seg til fjellsidene, og det dyrkes grønnsaker, frukt, korn og annet i trappetrinn åssidene. Og fargene……grått, rødt, grønt, brunt……nydelige sammensetninger som bare naturen får til. Vi kjørte gjennom Azilal i Antananariva og dagens endestasjon var Touda Hotell, høyt oppe i fjellsiden på 2200 moh.

Om forfatteren

client-photo-1
Knut de Presno
Har bodd nesten åtte år i India, ledet medisinske team med leger og sykepleiere på fler av de store naturkatastrofene de siste årene, som f. eks. tsunamien, jordskjelvene i Pakistan og på Haiti og orkanen på Filippinene.

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.