Hviledager og sightseeing i Myvatn. 7-8/8

Vi har kommet cirka halvveis på turen, og det passer perfekt med et par dagers hvile, avkobling og sightseeing i det vakre området i og rundt Myvatn.

Vi bor ved et fjøs (!) i trivelige trehytter/leiligheter som ikke er så vanlig her på Island da det knapt finnes trær.

I går hadde vi en sen frokost, og kjørte deretter ut til et område som kalles Dimmuborgir som er et stort område med lavaformasjoner. Spennende å gå gjennom trange passasjer og inn i grotter.

Etter lunsj gikk noen av oss opp på det gamle krateret Hverfjall. Det er ca 1 km i diameter. Spesielt å gå på rundt kanten av hele krateret med en fantastisk utsikt over landskapet rundt og Myvatn.

Kvelden ble avsluttet med en utrolig god middag. Van (turleder Willys kone) tryllet fram de deiligste grillretter. Ingen tvil om at hun har jobbet som kokk og elsker å lage mat.

I dag, søndag, har vi tatt en rundtur i området. Vi har kjørt i lavalandskap, gått inn i grotter, besøkt et frodig skogsområde ved vannet og sett ett nytt vulkankrater, dette med vann i midten.

Et høydepunkt var å besøke «djevelens kjøkken». Litt utenfor Myvatn, i et månelandskap, putret det i varme gjørmebrønner og svovelgasser sev ut fra lavasteiner og skapte hvite dampskyer. Området under oss holder en temperatur på 200 C.

Dagen var ikke omme. Myvatn Nature Bath, et av områdets varme kilder, skulle besøkes. Herlig å hoppe ut vann som holdt 37 C. Og å svømme bort å bestille drikke i baren.

Vi er veldig heldige med været. I dag hadde vi 24 C og blå himmel. Vi håper det fortsetter. Det blir tidlig sengegang på oss i dag da vi har en lengre kjøreetappe i morgen.

Om forfatteren

client-photo-1
Knut de Presno
Har bodd nesten åtte år i India, ledet medisinske team med leger og sykepleiere på fler av de store naturkatastrofene de siste årene, som f. eks. tsunamien, jordskjelvene i Pakistan og på Haiti og orkanen på Filippinene.

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.