«Transportetappe» til Skálafell. 9/8-21

I går kveld sa Willy om dagens kjøring at det kom til å bli en «transportetappe» på ca. 40 mil. I begynnelsen gikk veien gjennom et landskap vi har blitt godt kjent med de siste dagene, men etterhvert ble landskapet annerledes. Lunsjen ble spist langs en brusende elv oppe på fjellet, og ikke lenge etter at vi startet opp igjen så vi utover en utrolig vakker dal. Her tok vi en kort fotostopp før ferden ned mot havet startet. Vi har nå forflyttet oss fra innlandet i nord til østkysten av Island.

Hittil i dag hadde vi blå himmelen og stekende sol. På det meste var det oppe i 24 grader. Veien langs fjordene var spektakulær, med høye fjell over oss på den ene siden og vannet på den andre. Men plutselig kom tåken og vi så nesten ingen ting. Innimellom lettet den og vi skimtet lavalandskapet som mystiske figurer i skodda.

Etter hvert lettet tåka igjen og vi så for første gang på turen brearmene til den enorme isbreen Vatnajøkull. I kveld sover vi bare noen hundre meter unna breen.

Alle virker veldig fornøyde med dagens kjøring som var alt annet enn en kjedelig transportetappe 

Om forfatteren

client-photo-1
Knut de Presno
Har bodd nesten åtte år i India, ledet medisinske team med leger og sykepleiere på fler av de store naturkatastrofene de siste årene, som f. eks. tsunamien, jordskjelvene i Pakistan og på Haiti og orkanen på Filippinene.

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.