Foss, foss, foss. Og så ut til vulkanøya Heimaøy. 12/8-21

Turen i dag starter i strålende sol og blå himmel. Vi kjører til Gullfoss, bare noen kilometer unna Geysir. Fossen har to fall, totalt 32 m. Det er en vakker foss med en veldig vannføring.


Neste foss blir Skogafoss som har et vannfall på 60 m. Den blir regnet som en av Islands vakreste.
Den siste fossen i dag heter Seljalsndsfoss. Her kan man gå bakom fossen, en flott opplevelse. Spesielt å se fossefallet fra innsiden.


Dagen er ikke over – nå skal vi ut på Heimaøy som hadde et kraftig vulkanutbrudd i 1973. Mange hus ble begraver under lavamassene og det var stor dramatikk for beboerne på øya. Vi besøker Vulkanmuseet som er bygd rundt et av de nedgravde, ødelagte husene. Det gjør inntrykk å se dette!
Noen av oss går senere opp på kraterkanten. Herfra har vi storslagen utsikt utover øya, og ser også den store utvidelsen øya fikk som følge av utbruddet.


Dagen avsluttes med at de mest fugleinteresserte reiser så langt syd på øya som det går å komme. Her på klippene,i kveldslyset, kommer vi helt innpå lundefuglene, så nær som 7-8 m. En naturopplevelse jeg aldri kommer til å glemme.

Om forfatteren

client-photo-1
Knut de Presno
Har bodd nesten åtte år i India, ledet medisinske team med leger og sykepleiere på fler av de store naturkatastrofene de siste årene, som f. eks. tsunamien, jordskjelvene i Pakistan og på Haiti og orkanen på Filippinene.

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.