Til Islands Himalaya på grusvei. 11/8-21

Det var faktisk litt skyet og kaldt når vi reiste fra Vik. 11-12 grader. Vi hadde som mål å komme inn til Landmannalaugar i dag, et sted i bakevja, men verdt det besøk.

Været klarnet opp og vi fikk igjen den blå himmelen vi nå etterhvert har blitt så bortskjemt vant til. Etter noen mil på kjedelig rettfram vei, kom vi etterhvert fram til stedet der veien ned til Landmannalaugar begynner. Det er en vei som starter med F foran veinummeret, og det betyr at det er en vei med krevende underlag. Det startet brått med grov pukk, stein og sand i bratt oppoverbakke og så rett ned igjen. Dette er vei som nok ikke er for vanlige gatemotorsykler, de som hadde litt mer egnet mc fortsatte de ca 25km inn til Landmannalaugar. Et sted som ser ut som Himalaya, i tillegg til Islands lavafelter og sydende hotpots. Den siste elvepasseringen før campingen der ute feiget vi ut av og tok bildene våre på rett side…

På turen tilbake gikk alt lettere, tror vi hadde lært litt om grus/pukk/sandkjøring men vi merket på kroppen senere at vi hadde jobbet. Vi kom fram til Geysir hotell på ettermiddagen og der lå det en flaske sprudlende vin og ventet på oss på rommet. Det var vel premie for bestått etappe.

/ Willy Myhre, reiseleder

Om forfatteren

client-photo-1
Knut de Presno
Har bodd nesten åtte år i India, ledet medisinske team med leger og sykepleiere på fler av de store naturkatastrofene de siste årene, som f. eks. tsunamien, jordskjelvene i Pakistan og på Haiti og orkanen på Filippinene.

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.