Tilbake til Reykjavik. 13/8-21

Dette er siste dag på motorsykkelen. Men først er det ferjeturen fra Heimaøy og inn til fastlandet. Havnen ligger lunt og vakkert til, omkranset av høye fjell. Turen tar 40 minutter, og på «fastlandet» bytter vi om til MC-klær og setter kursen mot Tingvallur. Dette stedet kalles for demokratiets vugge. Her holdt islendingene landsting og domstol. Lite visste nok disse da at de befant seg rett over de nordamerikanske og euroasiatiske kontinentalplatene som vi i dag ser som en dyp kløft. I dag går vi gjennom kløften med flere meter høye vegger på hver side.


Vi rekker en rask lunsj før kursen settes mot Reykjavik og båthavnen der. Her skal vi forlate motorsyklene etter to uker med uforglemmelige opplevelser. Motorsyklene skal skipes i container tilbake til Fredrikstad.

Noen av oss rekker en tur i hovedstaden etter at vi kommer til hotellet. Herrer det virkelig mye å se !


Dette er kvelden der alle, bortsett fra Rolf som måtte reise en dag før oss, er samlet til avslutningsmiddag. Arne har under hele turen snakket om mat i alle dets varianter, og allerede første dag gjorde han en «avtale» med Van om at vi skulle spise vietnamesisk mat i løpet av turen. I dag skjer det, og for en deilig avslutningsmiddag det blir! Van prater vietnamesisk med kokker og kelnere, og de varter opp med de lekreste retter 😃 Vi mimrer om turen og vi er alle enige om at det har vært en flott tur med et supert reisefølge. Både Van og Therese, som har kjørt følgebilen og hjulpet til med annet, blir takket for å ha gjort turen enklere og smidigere for oss som kjører.


Arne, Gunner, Karin, Willy og Van reiser på søndag og har ting de vil gjøre på lørdagen. Therese og Knut reiser tidlig lørdag. Vi sier takk for fantastiske dager sammen med utrolig hyggelige reisevenner. Håper vi sees igjen fremover!

Om forfatteren

client-photo-1
Knut de Presno
Har bodd nesten åtte år i India, ledet medisinske team med leger og sykepleiere på fler av de store naturkatastrofene de siste årene, som f. eks. tsunamien, jordskjelvene i Pakistan og på Haiti og orkanen på Filippinene.

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.