Det beste av Himalaya på MC. Dag 8

Best of Himalaya, 14 okt. Skrevet av Kenneth Nordahl-Pedersen, deltager

Dette har så langt vært den lengste kjøredagen, og de fleste var godt «signe» da vi kom frem. 16 mil høres jo ikke så langt ut, men med en snitthastighet (uten pauser) i underkant av 30 km/t, går dagen. Men la oss ta det første først. Tidlig opp! Frokost med fantastisk utsikt kl 0630 med kjøreutstyret på, og avreise kl 0700. I høyden er det kjølig på morningen, men solen varmer godt, så det tok ikke lang tid før vi måtte ha lettelser i antrekk.


I dag har vi kjørt i et eventyr av noen kulisser med snøkledde 8000-meters topper i horisonten. Nærmere i dag enn i går, og så vakkert at man må klype seg i armen.
Likevel har dagens attraksjon og høydepunkt vært selve kjøreturen. En lang tur opp daler og gjennom landsbyer og byer med en trafikk man må oppleve for å tro på. Alle har sett YouTube-videoer av lette motorsykler med tre og fire på, og gjerne en baby i midten. Her er ikke det noen kuriositet. På denne turen er det nærmest blitt en vane – i den forstand at de er overalt. Bokstavelig talt. Foran, bak, ved siden, på tvers…og snirklende mellom kuer, bikkjer, skolebarn, og elegante damer med bør på hodet. Unge menn med sin utvalgte sittende på tvers, og gutter med kompisen på og aggressiv kjørestil. Det tutes og presses og snikes – og det meste løser seg.

Det hele er en fantastisk opplevelse. Det er lukter og farger, eksos og støy – og vakker natur, glade barn og vennlige og nysgjerrige voksne.
Hodet er så fullt av inntrykk at det vil ta uker å bearbeide.

Vi ankom Goprshwar rett før kl 17, og i skrivende stund sitter jeg på en terrasse og hører på gresshopper som kappes om å låte mest. I det fjerne gjør en hund, og løfter jeg blikket ser jeg opp på en snøkledd tinde som bades i rødt lys fra solnedgangen.

Et eventyr – og vi har en uke igjen!!!

Om forfatteren

client-photo-1
Knut de Presno
Har bodd nesten åtte år i India, ledet medisinske team med leger og sykepleiere på fler av de store naturkatastrofene de siste årene, som f. eks. tsunamien, jordskjelvene i Pakistan og på Haiti og orkanen på Filippinene.

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.