Veiarbeid og vakre landsbyer. Bhutan på MC

Dagens etappe er ikke spesielt lang, men har, som alle de andre, sine spesielle utfordringer. Her er det veiarbeid. Fra ende til annen. I dag krevde det litt planlegging, da et parti av veien kun kunne passeres når anlegget holder lunch.

Det ble en uventet stopp tidlig på dagen på grunn av en uventet sperring av vegen. Det pågikk rensking av fjellskjæringen – utført med gravemaskin langt oppe i skjæringen! Det var nok flere her som reagerte litt på sikkerheten. Dette kunne tatt mye av dagen. Heldigvis kom en lokal VIP som ville ha prioritet. Veien ble ryddet forbausende fort. Vi slapp gjennom og kunne enkelt holde programmet.

Som det sikkert er nevnt tidligere er alt veiarbeid utført av indere. Vi passerer stadig de midlertidige leirene arbeidsfolk bor i. Det er forstemmende. Hyttene blir laget av utbrente oljefat som er klippet opp og rettet ut til plater. Noen av oss fikk en titt inni hyttene. Stort enklere kan man ikke bo. Hit kommer arbeidsfolk med hele familien.

Veien slynger seg opp og ned flellsider i en spektakulær natur. Dramatikken i det vi ser rundt oss står ikke tilbake for noe av det vi har sett tidligere. Noen ferske skjæringer og fyllinger pga veiarbeidet bidrar til et enda mer dramatisk uttrykk fra avstand.

Trashigang er en liten by. Den er nærmest presset inn i ei kløft. Vi var tidlig framme, og spedde på med en ekstratur opp langs Gamri elva (Gamri Chhu). Naturen fascinerer igjen. Det ble flere spontane fotostopp.

I en liten kafe i nærheten av Rangjong ble det servert te og kaffe. Familien driver veving i silke og ull for salg, men handlelysten blant de tilreisende var ikke påfallende denne gangen.

Dette er så langt øst som vi kommer på denne turen. Kort markering med en tekopp fikk holde før vi returnerte til Rangjong.

Der var det naturlig med en stopp igjen – rett og slett fordi det var en av de peneste småbyene vi hadde sett. Vi satte igang en seriøs fotoseanse. Det er helt klart at dette var en stor og ny begivenhet i byen. Man kan lure på hvem som er apekattene nå! Her nytter det ikke å mingle og gli ubemerket inn i miljøet!

Vi trakk oss etterhvert tilbake og fant hotellet. Beliggende med voldsom utsikt i fjellet over Trashigang. En rå klatretur på veien opp, og ankomst i samme øyeblikk som ettermiddagsregnet braket løs.

Per Karsten

Mystisk Bhutan på MC
Bloggforfatteren Per Karsten gjennom vannet 🙂

 

Mystiske Bhutan på MC
Så mange fine mennesker langs veien… 🙂
Mystiske Bhutan på MC
Veiene idag.

 

Om forfatteren

client-photo-1
Knut de Presno
Har bodd nesten åtte år i India, ledet medisinske team med leger og sykepleiere på fler av de store naturkatastrofene de siste årene, som f. eks. tsunamien, jordskjelvene i Pakistan og på Haiti og orkanen på Filippinene.

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.