Lengst nordøst i Bhutan. Bhutan på MC.

En herlig start på dagen. Solen skinner og fra hotellvinduet har vi en fantastisk utsikt over dalen under oss. Målet for dagen er å kjøre nesten til veis ende (bokstavelig talt) nordøst i Bhutan. Vi skal til Trashi Yangtse.

Først kjører vi til et buddhistisk tempel, Gum Kora, på veien nordover. Det er festival her, og derfor mange fler mennesker her enn vanlig. Her får vi høre at om man er barnløs og ønsker seg barn, kan man bære en stor stein tre ganger rundt en fjellknaus. Da vil alt ordne seg. Og klatrer man opp fjellet fra en bestemt side, er man også lovet direkte adgang til himmelen. Mekanikeren klarer det, men Torkel sliter. Men det spørs om han ikke smetter inn allikevel, for forsøket var godt! 🙂

Ferden går videre langs en brusende elv, Dawung Chu, som kommer fra delstaten Arunanchal Pradesh. Naturen er dramatisk – dype v-formede daler, og det er herlig å kjøre motorsykkel oppigjennom.

Vel framme besøker vi en Nepalsk stupa, før vi spiser lunsj. Et høydepunkt for mange var å besøke en håndverksskole. Det finnes bare tre av dem i landet. 13 ulike retninger. Her ser vi ungdommer som banker og slår på metallplater, syr klær, spikker på et gitarlignende instrument, eller bygger skulpturer. Etterpå kjøper de fleste med seg noe. Minner fra Bhutan må vi ha!

På ettermiddagen cruiser vi sydover igjen i flott landskap og i solnedgang 🙂 , og vi gjør en liten stopp i landsbyen Duksum. Vår «road captain» kaller det en cowboyby, og tror du ikke at flere kjøper seg noen enorme, hjemmelagde kniver her. Hva de skal brukes til hjemme er usikkert.

Hotellet vårt ligger på en fjelltopp med «Flåklypaveier» opp, så kjøredagen avsluttes med en frisk og morsom oppstigning 🙂

En flott dag, som også er den nest siste. Imorgen går turen så langt sydøst det er mulig å komme i Bhutan.

Mystiske Bhutan på MC
Flott natur å kjøre i !

 

Mystiske Bhutan på MC
Fra håndverksskolen vi besøkte idag.
Bhutan på MC
Jan har funnet seg en kompis i cowboybyen Duksan 🙂

 

Mystiske Bhutan på MC
Spennende veier!

 

 

 

 

Om forfatteren

client-photo-1
Knut de Presno
Har bodd nesten åtte år i India, ledet medisinske team med leger og sykepleiere på fler av de store naturkatastrofene de siste årene, som f. eks. tsunamien, jordskjelvene i Pakistan og på Haiti og orkanen på Filippinene.

Kommentarer

Frank
april 5, 2017
Fine bilder og hyggelig lesing. .

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.