Offroad Tanzania, kjøredag 4

I går ble det en våt dag både pga regn, tårer og svette. Vi kledde på oss regntøy kjørte opp i et øde fjellområde med dårlige (les fine) veier. Langt inne i fjellheimen stoppet vi for å ta ei pause og da kom vi tilfeldigvis i kontakt med en rektor. Vi spurte om å få se skolen og det fikk vi, og ikke bare det. Han samlet alle elevene og de sang nasjonalsangen sin så det jomet. Det var så flott at det kom noen tårer. De sang med hånda på hjertet, en uforglemmelig opplevelse!

Gruppa ble delt på morningen og noen av oss ble virkelig satt på prøve. Den alternative veien opp til hotellet var en ca 10 km bratt steinete og jørmete x-vei. Det gikk så svetten sprutet. Hotellet på toppen lå fantastisk til med utsikt i alle retninger, også til Kilimanjaro. I dag ble det også to grupper og vi fikk fantastisk funride på smale stier. Vi så folk som bor utrolig øde til. De så veldig fattige ut, men så ut til å være i godt hold. Jeg var som dum å stoppet ved noen unger som sto og vinket. De ble da livredde, og stakars minstemann som ble fraløpt!

Etter lunsj ble det en lang rett grusvei ut på Samarai-sletta. Ved en av stoppene ble jeg fristet til å justere litt på sveisen. Han holdt på en hel time og prisen ble en tjuendedel av det det koster i Norge. Fikk heldigvis prutet opp prisen litt. Nå er det straks middag, helgrilla lam, gleder meg!

Om forfatteren

client-photo-1
Anders Dhile
Anders er ihuga BMW-fantast og har bred erfaring som motorsyklist i inn- og utland. Bla. er han turleder på Touratechs Adventure Days i Sävsen. Anders har, i tillegg til lang erfaring fra MC-kjøring i Afrika, også kjørt i India og på Sri Lanka.

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.