Det beste av Himalaya, dag 8. 11. oktober.

Dag 8: I dag har vi kjørt fra Kausani til Gopeshwar, turens lengste kjøredag med sine 151 km. Vi startet allerede kl 07, og var ikke fremme før klokka var 16:30.

En ting er helt klart for meg etter denne dagen; jeg skal aldri mer klage på norske veier eller norsk trafikk eller norsk veiarbeid. Vi har kjørt rundt, mellom og inni veiarbeidsområder. På et tidspunkt ble vi faktisk stoppet av en fin kar med flagg – og masse steiner som falt ned i veien. Ca 10 minutter sa karen, og når gravemaskinen på toppen sluttet å sende steiner ned kom det en bulldoser og fjernet steinene som lå i veien og vi fikk passere.

Det har vært helt fantastisk trening å holde seg på sykkelen. Jeg hadde en ny nesten-ulykke i dag da en bil bare rygget rett ut i søla foran meg. Jeg klemte inn det som var av bremser både foran og bak, begge hjula låste seg men heldigvis fikk jeg stoppet 5 cm før det smalt.

Det var enda mer action i baktroppen, de hadde en forbikjøringskonkurranse/sperre veien-konkurranse med en buss!

Til lunsj stoppet vi ved elven Pindar og der kunne de ekte vikingene bade i elvevann såvidt smeltet fra fjellene og vi spiste norsk lunsj med knekkebrød og Real turmat. Vi fikk etterhvert selskap av noen flotte og vennlige kuer – ja det ble tilogmed tid til en liten flørt.

Nå er vi endelig kommet fram til Peaces and Pears og her skal vi bo til i morgen. Middagen starter om en halvtime, det skal bli godt med litt mat. 😊

Nina Beate Larsen

Om forfatteren

client-photo-1
Knut de Presno
Har bodd nesten åtte år i India, ledet medisinske team med leger og sykepleiere på fler av de store naturkatastrofene de siste årene, som f. eks. tsunamien, jordskjelvene i Pakistan og på Haiti og orkanen på Filippinene.

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.