Det beste av Himalaya på MC, dag 7. 10. oktober

Det beste av Himalaya, dag 7, hviledag, 10. oktober

Hviledag innebærer sein frokost, rundt kl.9., men alle var oppe og ute lenge før det. Ikke noe rart det når vi får servert panoramautsikt over Himalaya før frokost. Fjellkjeden kom til syne mer og mer tydelig utover morgenen, hvit, massiv og flott.Hviledag betyr også at det blir vasket klær og annet forefallende arbeid.

Stedet vi har tatt inn på heter Chevron Eco Lodge og består av en stor toetasjers murbygning, med svalgang oppe og en hage med et vell av fargerike blomster, steintrapper dekorert med planter i leirpotter og en perfekt parkeringsplass for Enfieldene og følgebilen.
Måltidene blir servert i en uterestaurant på området, bokstavelig talt, så middagen utpå kvelden bør inntas i ullgenser og dunjakke.

I dag skulle vi besøke landsbyen Kausani, en halvtimes kjøretur nedover fjellet. Noen ganger tar det litt lengre tid enn antatt å nå målet pga diverse ting som oppstår. Sånn ble det i dag også på grunn av en punktering underveis, men vår eminente mekaniker bretta ut verktøyet sitt og fiksa det hele raskt og greit. En helt utrolig og uunnværlig mann.Oppdraget vårt i landsbyen var å shoppe og suge til oss inntrykk i gående tempo. Utrolig fascinerende med alle lydene av tuting og roping, alle luktene, synet av fargerike bygninger, klær og stoffer, grønnsaker og frukt. På begge sider av gata var det et sammenhengende belte av små butikker. Varer ble villig henta fram fra bakrommet og under disk hvis vi spurte etter noe som ikke lå framme. Noen av oss supplerte garderoben med boblejakker og ulljakker i påvente av kaldere tider. Vi skal etter hvert stadig høyere opp i fjellene. Flere i landsbyen ville ta selvfies sammen med oss, og det var stor stas for begge parter.

På vei oppover til hotellet igjen, ble det mulighet for å besøke Kausani shawl factory. Her bugnet det av nydelige sjal og skjerf for enhver smak i utmerket ullkvalitet.En hviledag er snart over, middagen venter og vår lengste kjøredag står for tur i morgen.

Solveig Haugland

Om forfatteren

client-photo-1
Knut de Presno
Har bodd nesten åtte år i India, ledet medisinske team med leger og sykepleiere på fler av de store naturkatastrofene de siste årene, som f. eks. tsunamien, jordskjelvene i Pakistan og på Haiti og orkanen på Filippinene.

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.