Offroad Kenya, dag 6. Mot kysten og Diani Beach. Siste kjøredag.

Avreise ved 8-tiden før det blir for varmt. I dag skal vi kjøre den siste etappen mot kysten.

Turen går i varierende terreng på stort sett grusveier og veier med hvit, fin sand. Vi stopper i en landsby og kjøper litt drikke og kommer i samtale med noen av de lokale. De vil gjerne selge oss edelstener som har blitt grad ut i gruvene i nærheten.

Det blir grønnere og mer frodig jo nærmere kysten vi kommer. Og lunsjen blir inntatt under svaiende palmer 🙂 Med små barn som tilskuere. Vårt afrikanske crew deler ut mat til dem. Familiene her tjener 10-12 kr dagen for hver som jobber, så hvis mor og far jobber så tjener de 20-24 kr dagen. Mye av dette går til å betale skole (for de som har råd til dette). Da blir det ikke mye igjen…

Utpå ettermiddagen kommer vi fram til et flott hotell som ligger på Diani Beach. Nå skal støvet fra Kenyas backroads vaskes bort, og kjøreklær skal byttes ut med badebukser.

For mange av oss blir det deilig med litt hvile og sol. Andre ville nok ha kjørt enda mer 🙂

/Knut

 

 

 

Om forfatteren

client-photo-1
Knut de Presno
Har bodd nesten åtte år i India, ledet medisinske team med leger og sykepleiere på fler av de store naturkatastrofene de siste årene, som f. eks. tsunamien, jordskjelvene i Pakistan og på Haiti og orkanen på Filippinene.

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.