“Disco dance” gjennom gjørmen. Bhutan på MC

Idag kom guiden vår Candu leende mot oss på morgenen. “Idag blir det disco dance”, sa han og vrikket på hoftene. Han tenkte på at det hadde regnet i løpet av natten og grusveien nå kom til å ligne mer et gjørme bad. Og han fikk rett i at det ble mye vrikking og sladding :-).

Vi danset oss gjennom gjørmen opp til et pass på 3400 m. For noen var dette første gang på slikt underlag. Mye latter og et par fine fall 😃

Lars skriver litt om dagen:

Mye heftig sladding. Både ved lunch og ankomst til hotellet ble vi henvist til en utendørs vannkran for avspyling av gjørme.

Nå har Knut, Ulf, Dag og undertegnede tilbrakt en time i et varmt mineralbad, og nå venter vi bare på middagen.

Vi har to overnattinger her, og det trenger vi for å få tørket utstyr og vasket klær.

Skal også gå begå noe så gammeldags som å skrive postkort etterpå! Dere som får, se nøye på det, de vil få stor samlerverdi…….

 

Torkel har som vanlig opplevd noe spesielt på løpeturene sine. Vi lurer på om han egentlig hallusinerer pga høyden, men dette er hva han skriver:

Dagens joggetur uten Knut ble videre innover veien fra hotellet. Innerst i veien passerte jeg et hus hvor det stod ei dame og hoiet i vinduet i 2. etasje: “Come, come!” Jeg ville ikke være uhøflig (og siden butanesere er et så vennlig folk hadde jeg ingen bange anelser), så jeg hoppet elegant over gjerdet.

Da jeg kom bort ble jeg invitert inn i huset, og inn i stua. Der var kvinnen som hoiet meg inn, ei eldre dame, og en liten gutt. På stotrete engelsk tilbød kvinnen meg både te og sitte/liggeplass på en madrass i stua. Med tanke på at jeg var deilig svett, og full av gjørme, takket jeg pent nei til dette tilbudet.

Den eldre damen var veldig ivrig for å ha meg i hus, og gestikulerte med armene noe jeg forstod pent lite av. Jeg ble så tilbudt middag, og fortsatt madrassen og te. Jeg insisterte at dette ikke var nødvendig, og ymtet frempå at jeg måtte komme meg tilbake til hotellet. Kvinnen fikk da dårlig tid, og spurte meg om jeg var gift. Jeg sa nei, men at jeg hadde kjæreste i Norge. “We marry?” kom det fra kvinnen, med morens ivrige nikk over peisovnen. “No, I think my girlfriend vil become very angry!” Jeg tenkte: På tide med retrett nå! – “And my father will think I am eaten by tiger and leopards if I do not come in time.” De ga seg ikke: “You can come back tomorrow!”

Til slutt fikk jeg lirket meg ut og hjem.

En mildt sagt opplevelsesrik og morsom dag!

Lars, Torkel og Knut

Mystiske Bhutan på MC
Stoppet ved et lokalt veveri idag. Interessant!
Mystiske Bhutan på MC
Ubeskrivelig følelse å komme til et herlig, oppvarmet rom. Varmet opp med vedovn 😃👍

 

 

 

 

 

Om forfatteren

client-photo-1
Knut de Presno
Har bodd nesten åtte år i India, ledet medisinske team med leger og sykepleiere på fler av de store naturkatastrofene de siste årene, som f. eks. tsunamien, jordskjelvene i Pakistan og på Haiti og orkanen på Filippinene.

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.