Det beste av Himalaya på MC, dag 4: Synet av hvitkledde fjelltopper

Vi kjører ut fra resorten vi har bodd på bestående av hytter nedover en åsside i Himalaya. Etter noen svinger stopper vi. Vi kan se den majestetiske Himalayafjellkjeden i det fjerne, innhyllet av skyer. Sannsynligvis er det første gang de fleste i gruppen ser Himalaya , i alle fall fra en Enfield.

Det blir en  testopp ved Naini Lake, en kunstig innsjø som engelskmennene i sin tid lagde fordi de savnet Lake District. Her finnes også verdens høyest beliggende seilbåtklubb på ca 2000 m.

Å flyte sammen med trafikken gjennom Nainital er en opplevelse i seg selv. Byen våkner til liv. Presseninger dras til side slik at eieren av sjappa kan vise fram det han har å selge: potetgull, sjokolade og masala nøtter. Eller skruer og muttere og rør av alle typer. Hunder springer langs oss, en ku står midt i veien. Noen konverserer høyt når vi passerer. Man kan skrive ei bok om hva man ser og opplever etter å ha kjørt gjennom en indisk by.

Vi kjører på fine svingete veier, men mister hverandre i et kaotisk veikryss. Med hjelp av WhatsUp og telefon får vi samlet gruppa igjen og kjører videre. Undertegnende tror at vi har kommet fram til hotellet utpå ettermiddagen, men nei. GPSen har lurt oss, og vi må ut på en halvtimes grustur. Overnattingsstedet har en flott utsikt der vi forhåpentligvis får se hvitkledde fjell når vi står opp i morgen 🙂

Alle i gruppa er friske og raske og glade for å være på tur. En herlig gjeng!

/Knut

Om forfatteren

client-photo-1
Knut de Presno
Har bodd nesten åtte år i India, ledet medisinske team med leger og sykepleiere på fler av de store naturkatastrofene de siste årene, som f. eks. tsunamien, jordskjelvene i Pakistan og på Haiti og orkanen på Filippinene.

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.