Det beste av Himalaya på MC, dag 11. 14. oktober

Det beste av Himalaya, dag 11, 14. oktober

I beste IA-stil ringte klokka 04.00. Frokost 04.30. Det er bekmørkt når vi drar av gårde med motorsyklene. Morgenens mål er Chandra Sila på 4090 moh og Shivatempelet. I Chopta sto 12 1-hestekrefters kjøretøyer klare til oss. Det humpa og gikk oppover og oppover, og muldyra transporterte oss trygt. Vel hadde de noen slipp-skritt i rimet, men vi kom trygt fram.

Deretter hadde vi en litt tøff, men fantastisk gåtur opp til Chandra Sila, hvor rekke på rekke med fjell og hvite topper åpenbarte seg. Et fantastisk syn. Besøk i Shivatemplet, som er ett av Indias helligste tempel for guden Shiva. Opp i otta og solid kaloriiforbruk var verd det.

Etter lunsj dro vi videre til en ny camp og topp. Flott kjøring noen mil, og så en morsom og ny heftig gåtur. Skikkelig «sherpasti» ganske bratt og langt oppover i fjellet. Nytt «høydepunkt», bokstavelig talt, opp på ny topp med 360 graders utsikt. Spasertur i nærområdet, middag, og bål om kvelden. Tidlig kveld i kveld, vi var ganske slitne etter masse inntrykk og fysiske utskeielser.

Om forfatteren

client-photo-1
Knut de Presno
Har bodd nesten åtte år i India, ledet medisinske team med leger og sykepleiere på fler av de store naturkatastrofene de siste årene, som f. eks. tsunamien, jordskjelvene i Pakistan og på Haiti og orkanen på Filippinene.

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.