Offroad Tanzania, kjøredag 8

Mandag 14. Oktober (innlegget er forsinket pga manglende internett-dekning).

Skrevet av: Roy Stenbråten
Vi våknet til en ny dag med de eksotiske lydene i Tanzania, deriblant kvitter fra vakre småfugler. Lodgen vi bor i har varmtvann og lys fra solceller. Ved 8-tiden er vi i salen.
Når du tror du har kjørt på alle typer underlag, så dukker det opp en kort strekning med våt rødleire og vi ser det første fareskiltet på turen merket «pole pole», som betyr «rolig rolig». Det var «fette glatt» som nordlendingen ville ha sagt.
Ved et flott utsiktspunkt er det mange bavianer og vi ser Tuk-Tuk taxi for første gang i et tettsted. Ellers transporteres det meste her på lette motorsykler uansett underlag. Familier på 3-4, kasser med drikke, grønnsaker, kanner og bygningsmaterialer på mc er daglig skue. På hodet bærer kvinnene bøtter, bananklaser og mye annet med god balanse.
Vi svinger av grusveien og innom en massai landsby. Det tar ikke lang tid før det er ca 20 massaier rundt oss i alle aldre. Det blir mye latter og noen bilder etter litt forhandlinger. Skoene de har laget av gamle bildekk ser slitesterke ut. Alle har det tradisjonelle massai-antrekket, bortsett fra en kar i dress og T-skjorte med teksten «Versac». Når fotografen vår kjører opp dronen får den stor oppmerksomhet.
Etter massaibesøket blir det noen km kjøring med spennende underlag over steppene.
I løpet av dagen passerer vi flokker med esler og zebraer som går fritt i tillegg til geiter og kviger som blir gjetet. Det er tørt her nå og for første gang på turen ser vi folk langs ruta som ser litt triste ut og holder fram hånden for å få et bidrag. Lunsjen ble fortært sammen med 8 giraffer. Flotte dyr der de plukker grønne blader med tunga fra trær fulle i 5 cm lange torner.
Etter mange mil med støvete vei og «vaskebrett» fikk vi en kort strekning med lavasand før vi var fremme med Lodgen og poolen. Ca 20 mil totalt denne dagen.
Maasai Giraffe Eco Lodge ligger ved kanten av en mektig vulkan. Vi blir godt tatt imot og det smaker ekstra godt med drikke og mulighet til å senke stive skuldre etter en lang dag stående og sittende på mc. Støvete tenner lyser opp under Afrika mustasjen hos de som ikke har hatt godt skydd mot støvet.

Om forfatteren

client-photo-1
Anders Dhile
Anders er ihuga BMW-fantast og har bred erfaring som motorsyklist i inn- og utland. Bla. er han turleder på Touratechs Adventure Days i Sävsen. Anders har, i tillegg til lang erfaring fra MC-kjøring i Afrika, også kjørt i India og på Sri Lanka.

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.