Island på MC 2021. Turen er i gang!

Vi har endelig kommet oss til Island for å kjøre MC rundt (nesten) hele øya. Det har ikke skortet på utfordringer i forkant pga. coronaen, men nå er vi her og er mer enn klare for å sette i gang 😃

Første kvelden i Reykjavik inntar vi velkomstmiddagen på byens eldste bar – Islandski barin. Fiskesuppa er vel den beste vi har spist noen gang. Vi merker at vi er i et land som kan fisk.

2/8: Det er mandag og turen starter. Syklene har reiseleder Willy og kona Van allerede tatt ut og venter bare på å bli tatt i bruk. Vi har en 4-5 timers kjøretur før vi skal ta en ferje. På veien dit ser vi Snæfjelljøkul i det fjerne, kledd i snø. Landskapet er vakkert, veiene er gode og det er moro å kjøre. På ferjeturen er det blitt sagt at man kan se hval hvis man er heldig, men har tydeligvis annet for seg enn å posere for oss. Men det er mye annet å se på, både fugler og livet på havna på den lille øya midt ute i fjorden der båten gjør et stopp.

Målet for dagen er Latrabjarg, en odde lengst ut på vest på Island i et område som kalles Vestfjordur. Når vi nærmer oss blir naturen mer dramatisk – høye klipper, grusveier som slynger seg langs fjellveggen og strender lengst inn i vikene. Vi er ”in the middle of nowhere” og det er vilt og vakkert her. Langt her ute fins det et hotell der vi skal bo i natt. Maten som serveres er nydelig og vi legger oss trøtte etter en lang (første) kjøredag med mange flotte minner.

3/8: Dagen starter med en tur ut til et fuglefjell. Det kryr av fugl her og vi håper å se lundefugl som området er kjent for, men de får man lettest øye på på kvelden da de kommer hjem med mat til ungene sine. Det kryr av fugl der og en føler seg liten på toppen av de høye klippene som styrter rett ned i havet.

Videre går ferden til Raude sandar , en bred strand som har et rødlig/orange farge på stranden. Når vi kommer dit ligger stranden badet i sol og i alle fall jeg var sugen på et bad 😬 Det hadde vi ikke tid til da det i alle fall var en kilometer før man kommer ut til vannet…

Turen videre går ut og inn av fjorder – utallige av dem, til vi kommer fram til byen Islandfjordur, en liten havneby lengst nord på Island. Det er ingen tvil om hva som er hovedsysselsettingen her; fiskebåtene ligger på rekke og rad i havna. Når vi kjører inn i byen forstår vi ikke helt hva reiseleder Willy gjør når han vrenger inn på en bensinstasjon – tankene er jo ganske fulle. Han kjører inn på et område der man kan spyle av kjøretøy etter at de er blitt utsatt for islandsk leire og søle på avsidesliggende veier. Både sykler og sjåfører får gjennomgå og blir rene og pene etterpå.

Etter middagen går vi en tur langs havna før sengen kaller.

Alle er friske og koser seg. Ingen problem med motorsykler eller noe annet. Oppdatering av bloggen med nye kjøredager kommer i morgen.

Om forfatteren

client-photo-1
Knut de Presno
Har bodd nesten åtte år i India, ledet medisinske team med leger og sykepleiere på fler av de store naturkatastrofene de siste årene, som f. eks. tsunamien, jordskjelvene i Pakistan og på Haiti og orkanen på Filippinene.

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.