Det beste av Himalaya på MC. Dag 13

Vi triller av gårde kl 08. Nå bærer det nedover på fine, svingete veier gjennom små landsbyer som våkner til liv. De hvite fjelltoppene kan vi skimte langt der borte.

Vi kommer til Devprayag der to elver møtes og danner Ganges. Dette er en hellig plass for hinduene og mange stopper for å ta bilde på avstand eller dra ned til trappene som fører ned i vannet.

Vi kjører langs oppe i fjellsidene langs Ganges noen mil. Omsider kommer vi til Rishikesh der bla. noen av medlemmene i The Beatles var på besøk på 60-70-tallet. Der er fremdeles en by som tiltrekker seg mange som vil søke videre i yoga og meditasjon.

Når vi kommer til hotellet er det tid for å se farvel til både syklene og de fantastiske indiske medhjelperne Dharmender (med kona Punam og datteren Ashi på 2 år) og Jay. Begge så utrolig hjelpsomme og blide. Alltid med en innstilling om att alt kan løses – no problem 😃

På kvelden drar vi ned til sentrum av Rishikesh der vi går blant motorsykler, sadhuer (hellige menn) i prange drakter, kuer og en vrimmel av mennesker fra alle kanter av verden. Vi tar en titt på en hindufestival ved Ganges’ bredd der de ofrer til Ganga ved å tenne lys på som sendes ut på vannet.

Kvelden avsluttes på en uterestaurant på hotellet der vi mimrer om motorsykkelturen vi har vært med på.

Om forfatteren

client-photo-1
Knut de Presno
Har bodd nesten åtte år i India, ledet medisinske team med leger og sykepleiere på fler av de store naturkatastrofene de siste årene, som f. eks. tsunamien, jordskjelvene i Pakistan og på Haiti og orkanen på Filippinene.

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.