Det beste av Himalaya på MC. Dag 11

Alarmen ringer kl 04.15. Frokost kl 04.30. Det er mørkt ute og vi går opp til veien gjennom skogen til motorsyklene våre. Vi skal på en topptur og nyte utsikten av hvitkledde Himalayatopper.

Etter ca 4 km stopper vi i landsbyen Chopta. Herfra skal vi ri oppover i fjellet på muldyr. Nytt for i år er at vi må veies !😬 først. Veier vi over 80 kg må vi betale mer. Vi må betale litt overvekt 😂 og hopper på muldyrene.

Det er kaldt når vi begynner å ri. Oppover i dalsiden står solen opp og lyser fjellene hvite. Ved siden av steinstien vokser Rhododendrontrær. Vi er heldige og får se flere fargerike påfugler ikke langt unna.

Vi kommer etter drøy times riding opp til Tunganath, verdens høyest beliggende Shivatempel på 3600 m. De fleste går så til fots opp på Chandrasila på 4090 m. Utsikten herfra er uslåelig! Solen skinner og det er varmt og godt.

Vi går ned igjen til syklene og spiser lunsj. Dagen er ikke over. Nå skal vi opp på en topp der vi også skal overnatte. Man kan enten ri eller gå – det blir ca 50-50.

Ettermiddagen og kvelden blir magisk! Etter en flott solnedgang spiser vi medbrakt lapskaus rundt bålet (lapskaus-kanskje ikke så magisk, men godt med et avbrekk fra indisk mat) Vi slår av alt lys og vi har en fantastisk stjernehimmel over oss. Dette er den soste kvelden vi er i høyden. I morgen bærer det nedover mot lavlandet.

Om forfatteren

client-photo-1
Knut de Presno
Har bodd nesten åtte år i India, ledet medisinske team med leger og sykepleiere på fler av de store naturkatastrofene de siste årene, som f. eks. tsunamien, jordskjelvene i Pakistan og på Haiti og orkanen på Filippinene.

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.