Verdens høyeste pass
Verdens høyeste pass

En merkelig dag. Vi startet i Nubra Valley. Dalen kan vel sies å være en ørken, det er stort sett veldig tørt overalt, noen steder er det bygd opp landsbyer rundt oaser med vann som kommer med fra fjellet. I disse er det veldig frodig, det vokser aprikoser og epler og alle er selvforsynt med grønnsaker.

Vi kjørte først så langt inn i dalen vi kom. Vi ble stoppet ved en bom, her måtte vi ha spesialtillatelse for å komme videre. Dette er så langt vi kommer nordover langs silkeveien til Kina.

Så fortsatte vi mot dagens høydepunkt, verdens høyeste kjørbare pass, Khardung La, som de mener er 5602 moh. Etter hvert som vi kjører oppover svingene blir været verre og verre,  regn går over til hagl, hagl går over til snø. Og det blåser. Det er lite sikt og vi vet lite om hvor langt det er igjen til toppen. Snøen legger seg i vegen og siden underlaget er spennende nok fra før, blir dette den mest utfordrende turen på hele reisen. De siste 500m oppover spinner vi oss oppover med god hjelp av indere som hadde kjørt seg fast med bil. Skal si man får puls av å jobbe heftig i over 5000m høyde! Men alle kom vel opp og når neglespretten hadde gitt seg kunne vi begynne å ta bilder. En glad og sliten gjeng på reisens mål!

Det var heldigvis bedre føre ned igjen til Leh, og alle var fornøyd med å ha taklet sitt eventyr.

Dagen oppsummert: 4 årstider, fra ørken til snøstorm, 2000 m opp og ned igjen, alle fornøyd med egen innsats!

Herfra og hjem er det bare vanlig reise.

Vi ser verdens nest høyeste fjell fra flyet. K2 8611moh. Det er rett bak vingen…

Om forfatteren

client-photo-1
Willy Myhre
Willy har lang og variert erfaring som motorsyklist og jobber til daglig som ingeniør i forsvaret. Willy har tjenestegjort i Asia, og er turleder på begge våre turer i India.

Kommentarer

Knut
september 8, 2017
Graulerer med vel overstått!! Har til gode å ha snø over Khardung La. Kan tenke meg at det var det basketak, ja God tur hjem!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.