Leh og Nubra Valley. Verdens høyeste MC-tur
Leh og Nubra Valley. Verdens høyeste MC-tur

4 sept.

Det var litt deilig å komme frem til hotellet i Leh. Det ble pizza og øl til lunsj i dag. Ikke ris og dall. Så fikk vi sett oss rundt i gatene, noen gikk til frisøren for klipp, barbering og ansiktsmassasje mens andre gikk til hotellet for å slappe av.

Dagen etter, 5 sept, begynte vi med besøk på Thiksey monastry. Et stort munkekloster med mange forskjellige severdigheter, bl.a et bibliotek med læretekster som hadde blitt reddet ut av Tibet før Kina kom inn. De hadde også en statue av den fremtidige Buddha, som strekker seg over 2 etasjer.

Klosteret ligger midt i området som ble verst rammet av stormregnet som kom i august 2010. Et regnskyll så heftig at vannet som rant ned dalsidene samlet seg i en flodbølge på flere meter i høyde som tok med seg hus og alt annet på begge sider av klosteret. 71 byer og landsbyer ble rammet. Flere hundre mennesker ble tatt med av vannet og døde. Det er fortsatt ikke startet full gjenoppbygging overalt.

Vi fortsatte dagen med egne ting, noen gikk tur til Leh Palace, et stort palass for de kongelige (pga tregt nett blir det ikke bilder, men her er litt på Wikipedia https://en.m.wikipedia.org/wiki/Leh_Palace) mens andre prøvde seg i prutingens kunst med lokale handlere.

6 sept var vi på tur igjen. Et vakkert og lite trafikkert pass tok oss til over fjellet og ned igjen ca 2000 m til Nubra Valley. At veien er lite trafikkert er forståelig da det av og til var vanskelig å fastslå om det var vei eller en steinrøys i fjellet vi kjørte på. Vi kjørte til Sumur, en oase i ørkenen, hvor vi lå i trehytter. Det ble også tid til en ettermiddagstur i nærområdet for noen.

Om forfatteren

client-photo-1
Willy Myhre
Willy har lang og variert erfaring som motorsyklist og jobber til daglig som ingeniør i forsvaret. Willy har tjenestegjort i Asia, og er turleder på begge våre turer i India.

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.