Tigersafari fra elefantryggen [Det beste av Himalaya på MC]
Tigersafari fra elefantryggen

Klokken er 05.00 og toget triller inn på stasjonen i Ramnagar. Det er fremdeles mørkt ute. Og fullmåne. Det er deilig å kjenne den friske luften når vi går av toget ( en hopper i og for seg ut – Inge ). Vi blir hentet og kjørt til en oase i jungelen som heter Tiger Camp. Her skal vi bo i små hytter i en skråning ned mot elven Koshi. Det er en magisk stemning når solstrålene bryter gjennom løvverket og en hører alle jungellydene. Etter en kopp te og noen kjeks blir det et par timers søvn før frokost.

Direkte etter frokost er det testkjøring av motorsykklene. For de fleste er det første gang på en Enfield og venstrekjøring. Det går kjempebra med alle, og suget er stort etter å komme igang på ordentlig imorgen.

Kl 14 klatrer vi opp på 4 elefanter og stikker til skogs. I Jim Corbett National park skal det være ca 220 tigere. Vi prøver å få øye på minst én av dem, men de føler tydeligvis ikke at det er behov for å vise seg fram akkurat nå. Men vi ser spor etter dem, og rådyr og en slange. Og mange fugler. Det er observert 600 arter her. Noen av oss får også prøve å være elefantsjåfør og skrike “mela – mela” Dette var en rolle Knut tar på det største alvor

Tigersafari fra elefantryggen

Kvelden avsluttes med et herlig bad i poolen. Stemningen er topp, og noen av oss klarer faktisk å slå volleyballen hele 30 ganger !! til hverandre før den havner i vannet.

Vi går tidlig til sengs. Det har vært to meget innholdsrike dager.

Om forfatteren

client-photo-1
Knut de Presno
Har bodd nesten åtte år i India, ledet medisinske team med leger og sykepleiere på fler av de store naturkatastrofene de siste årene, som f. eks. tsunamien, jordskjelvene i Pakistan og på Haiti og orkanen på Filippinene.

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.