Gruppen har ankommet fjellbyen Leh!

Blogg skrevet av reiseleder Willy idag fra Himalaya (bildene er også fra turen):

Vi startet i går morges med å slå is av vannkranene som sto ute ved utedoene i campen ved Tso Kar lake. Vi fortsatte klatringen fra 4500moh til Tanglang la, det nest høyeste passet på denne turen, ca 5350moh.

Ned dalen mot Indusdalen kom varmen igjen og fjellet skiftet igjen karakter til noe vi ikke har sett tidligere på turen. Farger i lilla og grønt og lagdelt med forskjellige bergarter. Alt i ca 45 grader vinkel, så det så ut som om en enorm tiger hadde kvesset klørne sine i fjellsidene. Da vi kom ned til Indusdalen begynte vi å føle sivilisasjonen igjen og vi ankom hotellet i Leh litt før lunsj.

Før dette har vi hatt noen dager fullstendig uten internett eller mobildekning. Flere i gruppen husker ikke sist de var uten telefon så lenge. Men de aller fleste syntes det var litt godt også. Likevel var det stor aktivitet på mobilen når WiFi passord ble utlevert på hotellet. Vi hadde også fått oppgradert hotell til et nytt 5stjerners så kontrasten fra forrige natt ble stor.

Etter lunsj på en Pizzarestaurant hadde alle fri og utforsket byen på egenhånd.

Sjåføren og hjelpemannskap var nå ferdige og skulle hjem til Delhi så vi samlet oss og takket de for en utmerket jobb, de fikk også en vel fortjent bunke med tips.

I dag hadde alle fri i utgangspunktet, men det var satt opp transport til Thiksey monastry og selv om noen tenkte “Enda et monastry” ble alle med etter litt påtrykk fra reiseleder. Dette er et sted der det er samlet mange statuer og det er bønnerom med mye å se inni. Det er også et gammelt bibliotek der med gamle ruller fra tibetansk buddhisme. Den største statuen der er 15m høy og skal vise den neste buddha. Alle var enige om at det var verdt turen. Resten av dagen i Leh ble brukt til shopping, sightseeing eller avslapping.

Om forfatteren

client-photo-1
Knut de Presno
Har bodd nesten åtte år i India, ledet medisinske team med leger og sykepleiere på fler av de store naturkatastrofene de siste årene, som f. eks. tsunamien, jordskjelvene i Pakistan og på Haiti og orkanen på Filippinene.

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.