Det beste av Himalaya på MC, dag 9. 12. oktober.

Dag 9: I dag hadde vi en deilig og rolig morgen helt uten å måtte stå opp tidlig. Vi har ikke kjørt så langt bortover i dag, men vi har kjørt ganske mye oppover. Nesten 1000 meter oppover, for å være litt mer nøyaktig.Etter frokost fikk vi besøke en skole som lå på andre siden av veien for hotellet vårt. Det var en helt ny skole, i sitt første undervisningsår, og de underviste fra barnehage til ca 6. klasse. Utrolig vennlige lærere, imøtekommende rektor og interesserte, flaue og lattermilde barn. Barna gikk opptil 5 km hver vei hver dag til skolen.Vi bega oss atter ut på veien etter skolebesøk, og veiene i dag var like utfordrende som i går – ihvertfall på starten. Mye veiarbeid! Store hull, gjørmete og trange veier. På et tidspunkt snek vi oss forbi en ambulanse i utrykning (!)i motsatt retning, den måtte stoppe fordi det var for trangt å passere en gravemaskin som jobbet med å laste på en lastebil.Vi spiste norsk lunsj i dag, lapskaus med knekkebrød, i nydelige omgivelser. Det skal sies at selv om indisk mat er veldig godt, så smakte det med litt tradisjonell lapskaus på boks i dag.Vi tilbringer natten på et høyfjellshotell, ca 2800 moh. Vi tok stolheisen opp og hadde pakket en liten veske med det mest nødvendige. Det er kuene som benytter seg av slalåmløypene når det ikke er snø her, men hvordan i all verden de har kommet seg hit er for meg en gåte. Kanskje kuer kan gå i trapper?I kveld har vi bestilt kinesisk middag, og det skal også bli finfint. En riktig internasjonal dag hva angår mat med andre ord: Indisk til frokost, norsk til lunsj og kinesisk til middag.Kanskje om det kommer snø i natt så får vi stå på ski ned? Man kan jo håpe… 🤩

Om forfatteren

Knut de Presno
Knut de Presno
Har bodd nesten åtte år i India, ledet medisinske team med leger og sykepleiere på fler av de store naturkatastrofene de siste årene, som f. eks. tsunamien, jordskjelvene i Pakistan og på Haiti og orkanen på Filippinene.

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.