Det beste av Himalaya på MC, dag 5. 8. oktober

Hvis utsikten i går var fantastisk var dagens morgenutsikt enda bedre. Snødekte hvite 7000-meters topper. Rolig frokost på Sitla Residence, før vi dro av gårde til Dhokaney waterfall. De tøffeste badet. Vi kjørte gjennom nydelig pinjeskog, sving på sving på sving. Deilig kjøring. Det var ikke mange rette strekninger hverken på gårsdagens eller dagens etapper.

Vi fylte bensin i Almora, og traff på et skikkelig kaos. I dag er det «Deshra», den dagen den hindiske «hoveguden» drepte sin fiende og frigjorde en av sine hustruer (fritt gjengitt etter en liten religionsleksjon av en lite engelsktalende inder). I alle fall er dette en dag som blir feiret til gangs. Opptog i byen med store figurer på hjul, trommer, sang og sinnsykt mye mennesker. Det var ørlite utfordrende å tråkle seg gjennom trafikken. Men med tålmodighet, og norsk og indisk smidighet og fleksibilitet, kom alle gjennom.

Deretter hadde vi et par timers kjøring til Binsar. Etter ganske rufsete vei nådde vi dagens endepunkt på 2300 meter og 180 graders utsikt. Hotellet, Grand Oak Manor, var enda finere enn i går. Et gammelt britisk herskapshus, hvor vi fint skal orke å være til i morgen.

Om forfatteren

client-photo-1
Knut de Presno
Har bodd nesten åtte år i India, ledet medisinske team med leger og sykepleiere på fler av de store naturkatastrofene de siste årene, som f. eks. tsunamien, jordskjelvene i Pakistan og på Haiti og orkanen på Filippinene.

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.