Det beste av Himalaya på MC, dag 4.

Det beste av Himalaya, dag 4, 7. oktober

Vi våknet til en fantastisk utsikt over dal på dal og blåne over blåne. Dagens etappe var fra Pangot til Mukteshwar. Men først var vi innom Nainital for litt forfriskninger, og utsikt over Nainitalsjøen. Da engelskmennene regjerte India savnet de Lake District så mye at de laget en kunstig innsjø. Det er aktivt seilemiljø her og Nainital har verdens høyest beliggende yachtclub.

Etter utallige svinger og sjarmerende landsbyer ble det en rask dukkert i en av de syv sjøer i «innsjøkjeden» Sattal. Så kjørte vi mere svinger, oppover og nedover og oppover igjen. Gjennom frodig grønt landskap, og svale skyggefulle åssider kledd med pinjetrær.

Stort sett har veien vært fin, asfaltert og med greie kjørebaner. Det var litt bumpete, hullete og grusete de siste milene inn til hotellet, men det har vi bare godt av. Må trene litt på grus også.Bjørn var uheldig og punkterte, men hva gjør vel det når vi har med oss «Mr-no-problem». Dekket var fiksa på 10 minutterKom fram til hotellet i 17-tida. Nok en flott utsikt. Hotellet er spesielt utforma med leiligheter/rom i forskjellige bygninger spredd nedover fjellsida. Universell utforming er en utfordring i disse traktene.

Mye flott utsikt og vi begynner å skimte de virkelig høye snødekte toppene. I morgen er det ny dag og nye opplevelser.

Birgit Sannes

Om forfatteren

client-photo-1
Knut de Presno
Har bodd nesten åtte år i India, ledet medisinske team med leger og sykepleiere på fler av de store naturkatastrofene de siste årene, som f. eks. tsunamien, jordskjelvene i Pakistan og på Haiti og orkanen på Filippinene.

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.