Det beste av Himalaya, dag 10 og 11

Dag 10 startet 04:00, lett frokost, Tempo (minibuss) kjørte oss til Chopta. 8 hester klare til å frakte oss oppover mot verdens høyeste Shivatempel (Chandrasila) siste 2,1 km måtte vi gå til fots, tross frost, glatte steiner og litt dårlig pust, hele gruppa nådde 4090 moh. Turen nedover valgte noen hest og andre egne ben. Avsluttet med en Maggie (nudler). Etter Maggien tilbake til campen for en lunsj, norsk Real Turmat. 

Ett-totia klare for avreise på Enfieldene, kun par mil i dag. Full jubel i landsbyen Sari når vi ankom og parkerte, stor stas. 2,3 km og 400 høydemeter venter, noen valgte hest og et par tok det som en god treningsøkt, les Ulf og undertegnede. Magpie camp stod klare for oss på toppen. Sinnsyk utsikt utover fjellene og solnedgang. Dessverre var Paal litt fraværende med egen rammeavtale og kun hull i gulvet, stakkars. Vi andre hygget oss og avsluttet dagen rundt bålet. 

Dag 11 ringer vekkerklokka 07:40. Etter frokost er det vandring på 2,3 km ned fra campen og ned til syklene, bagasje fraktes ned med hest. Gruppa rusler ned på egne ben. Etter nedkomst sliter fortsatt Paal med viskositeten i tarmen, men Dharmendra (vår mekaniker) vet råd. Lokale medisinmannen, teblader og sukker skal tygges, utover dagen ser dette ut til og gi resultater. Dharmendra imponerer igjen, da fruen og jeg fikk en punktering, 10-15 min satt vi i salen igjen. Etter ca 12 mil i salen ankommer vi Pauri, flott hotell, nydelig utsikt og en etterlengtet god varm dusj!

Knut

Om forfatteren

client-photo-1
Ulf Ristebråten
Ulf har lang erfaring som motorsyklist. Han har jobbet innen IT-bransjen i 25 år, er gründer og er idag «halvpensjonert» og eventyrer. Han har vært med på de fleste av våre turer og har erfaring fra India, Nepal, Sri Lanka og Bhutan.

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.