Dag 12 Pokhara – Kathmandu

Siste MC dag er kommet. Alle er opplagt og klar for siste etappe.

Veien er ikke så værst i dag men trafikken er intens. Værst er bussene som ligger omtrent med støtfangeren inn i bakskjermen til den som kjører bakerst og tuter med kompressorhorn hele tiden for å signalisere at nå kommer jeg og tar deg på innern… De presser seg forbi om det kommer biler imot også, så den svakeste må vike, enten en kommer imot eller blir forbikjørt. En underlig og livsfarlig kjørekultur som praktiseres av alle her, ikke bare yrkessjåfører.

En i gruppa som var relativt frustrert over dette, ment det kunne ikke være rare opplæringa og den helt store intelligensen når en utøver sånn adferd i trafikken for å spare et halvt sekund til neste stopp.

Turen gikk heldigvis bra bortsett fra en som hadde et ublitt møte med en uvøren fotgjenger. Det gikk heldigvis bra med begge.

Siste del av turen inn til hotellet i Kathmandu tok vi buss for å redusere risiko i sånn trafikk når det blir mørkt. Enfieldene ble fraktet tilbake siste stykke på pickuper.

Kvelden avsluttes med god middag for hele gruppa, der vi kunne feire at alle hadde kommet vel i mål. Samtidig gjorde vi stas på vår eminente mekaniker Dharmendra Kumar fra Dehli. Han skulle starte å kjøre tilbake til Dehli på sin søkklastede Enfield Bullet 500, like etter middagen. Ca. 3 døgn kjøring! Han er en skikkelig harding.

Om forfatteren

client-photo-1
Jonny Benn Lilleenget
Jonny er ingeniør med bakgrunn fra forsvaret og har lang erfaring med MC-kjøring. Kjører til daglig BMW R1200 GS. Jonny er fjellklatrer og er turleder på vår fottur i Nepal og MC-turer i India og Bhutan.

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.